Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zabilježili 12 slučaja krvnih ugrušaka

Istraživanje: Trećina Danaca odbila bi AstraZenecino cjepivo

A syringe is filled with the AstraZeneca COVID-19 vaccine at the Skane University Hospital vaccination centre in Malmo
Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
25.03.2021.
u 10:25

Očekuje se da će vlasti u četvrtak tijekom dana objaviti hoće li i dalje koristiti cjepivo ili će nastaviti s obustavom. Danska agencija za lijekove, koja registrira nuspojave lijekova, zabilježila je 12 slučaja krvnih ugrušaka nakon cjepiva

Svaki treći Danac odbio bi se cijepiti protiv covida-19 AstraZenecinim cjepivom, prenijeli su lokalni mediji. Prije dva tjedna, Danska je bila među prvim zemljama u Europi koje su privremeno obustavile uporabu AstraZenecina cjepiva zbog malog broja prijavljenih slučajeva krvnih ugrušaka u mozgu, registriranih i u Danskoj i drugdje.

Nekoliko država, uključujući Francusku i Njemačku, nastavilo je koristiti cjepivo nakon istrage o izvješćima agencije za lijekove Europske unije, koja je prošli tjedan rekla da je još uvijek uvjerena kako koristi cjepiva premašuju rizike.

Međutim istraživanje koje je među 1053 osobe proveo Megafon pokazuje da bi 33 posto Danaca odbilo AstraZenecino cjepivo.Više žena nego muškaraca reklo bi 'ne', prema istraživanju. Približno 150.000 ljudi u Danskoj već je primilo AstraZenecino cjepivo prije no što je ono obustavljeno ranije u ožujku.

Očekuje se da će vlasti u četvrtak tijekom dana objaviti hoće li i dalje koristiti cjepivo ili će nastaviti s obustavom. Danska agencija za lijekove, koja registrira nuspojave lijekova, zabilježila je 12 slučaja krvnih ugrušaka nakon cjepiva.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Kupujem izbore COVID dodatkom
Kupujem izbore COVID dodatkom
12:53 25.03.2021.

S obzirom na cjepivo čudim se da nije i više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije