Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra u Večernjem!

Istraga Večernjeg o pljački u Heinzelovoj: Branko Lazarević, legenda zagrebačke ekipe za očevide, o krađi zlata

Naslovnica 17.4.2016.
Foto: Vecernji.hr
1/3
16.04.2016.
u 21:00

Nakon nezapamćene krađe koja se dogodila u sjedištu Policijske uprave zagrebačke, Večernji list angažirao je umirovljenog policijskog inspektora Branka Lazarevića da rekonstruira slučaj i procijeni što se zapravo dogodilo. Legenda zagrebačke ekipe za očevide taj je zadatak prihvatio kao profesionalni izazov. U proteklih osam dana na sebi svojstven način i koristeći se metodama koje je primjenjivao tijekom tridesetogodišnjeg staža u kojem je prošao put od pozornika do šefa odsjeka, Lazarević se dao u potragu za istinom.

Ponedjeljak 4. travnja rano ujutro u centrali zagrebačke policije u Heinzelovoj radni dan počeo je drukčije, neuobičajeno. Tijekom vikenda dogodilo se nešto što se ne događa tako često, gotovo nikad. I oni najstariji policajci ne sjećaju se da se ikada u povijesti hrvatske policije – od Đorđićeve do Heinzelove – zbilo nešto slično. Policajci koji su se toga jutra sretali u hodnicima, šaputali su.

– Jesi li čuo, provaljeno u ured načelnika Željka Dolačkog!

Ni manje ni više iz ureda jednog od najvažnijih načelnika, šefa Odjela za suzbijanje organiziranog kriminaliteta, ukradeni su novac i zlatnina. Mnogi nisu vjerovali, a mnogi nisu smjeli ni otići na drugi kat na kojem je ured Dolačkog, ako baš nisu morali. Telefoni su zvonili, izvještavalo se na sve strane. Nevjerica. Je li moguće? Kako? Novac i zlato koji su prije dva mjeseca oduzeti ocu i sinu, Peji i Antoniju Iviću, kako bi se provjerilo odakle im, nestali su. Nema ih.

Cijeli test pročitajte u nedjeljnom izdanju Večernjeg lista!

Neke od tema koje donosimo u nedjeljnom izdanju:

- Ekskluzivno: Što je Krleža pisao o ustašama

- Miro Kovač: Siguran sam da u Srbiji znaju da ne mogu napredovati prema EU mimo Hrvatske

- Enis Bešlagić: Prozvao sam političare jer je stanje u BIH gore nego nakon rata. Gore nego u Sjevernoj Koreji

- Reportaža: Muslimani u Hrvatskoj

- Oni nose hrvatska vladarska imena!

- Jadranska obala bi za 100 godina mogla postati pustinja

>> Uhićeno 20-ak osoba, osumnjičen i dvojac čijih je 280.000 eura ukradeno iz policije

Foto: Vecernji.hr

Komentara 34

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
23:27 16.04.2016.

Jel se itko sjeca afere vidosevic? jel itko zna kaj je sa ježicem?dali itko traga za kutleom pa gucicem ?gdje je radosevic? kaj je sa merzelicom? kaj je sa ministrima koji su u lijevoj i desnoj vladi oprali milione ma spominjem sitnis? dalje jel slucajno lovasi gaze ljude po cestama sa objasnjenjem da su iz ugledne obitelji i prođu nekaznjeni? jesu slucajno na kavi tajkuni i lovasi sa sucima? I na kraju jel se itko iceg sjeca i jel ista rjeseno? e pa eoilog znamo tako bude i sa ovim slucajem stime smda bu ujutro tri bakice ba placu prihavljene zbog sto kuna i sad ajmo minuse pravdasi al ima boga

Avatar bosanac1951
bosanac1951
21:19 16.04.2016.

Pljačkaš je došao iznutra...Lazarević je otkrio toplu vodu....Došao i izašao na glavna vrata...

DK
divna.kragic
21:55 16.04.2016.

Hoce li Vecernji angazirati i inspektora Rexa???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije