Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Istraga otkrila: Vozila karting, snimala selfije i sletjela s litice

Njen partner John Wilcock rekao je na saslušanju kako je Kelly prije vožnje popila dva alkoholna pića.
03. listopada 2019. u 10:28 1 komentara 586 prikaza
Foto: Screenshot/Google Maps

Kelly Slater (33) iz Velike Britanije poginula je u prosincu 2017. godine prilikom vožnje kartinga na Tenerifima. Njena obitelj uvjerena je kako se tragedija mogla spriječiti da su se vlasnici staze držali sigurnosnih standarda, no istraga je otkrila kako je Kelly prilikom vožnje snimala mobitelom i radila selfije.

Opasne fotografije Od slikanja selfieja češće pogibaju muškarci, a kod nas je najviše nesreća na Plitvicama

Kelly je kontrolu nad kartingom izgubila pri brzini od gotovo 50 kilometara na sat, a karting je vozila u 'japankama' te nije koristila sigurnosni pojas. Sletjela je niz provaliju te je preminula od posljedica ozljeda.

Njen partner John Wilcock rekao je na saslušanju kako je Kelly prije vožnje popila dva alkoholna pića. Jedno je popila u hotelu, a drugo u kafiću nakon čega su krenuli u hotel. Vidjeli su karting stazu te su odlučili provozati se i zabaviti, javlja Daily Mail.

Vlasnike staze optužio je kako im nisu dali nikakve upute te da nije bilo nikakvih sigurnosnih znakova na stazi. Žalio se i na kacige, ali i na starost kartinga. Tvrdi da su izgledali poprilično staro. Ispričao je i detalje s vožnje. 

- Mislim da je (Kelly) imala mobitel između nogu te da je odmah počela fotografirati. Prošli smo prvi zavoj i ona je izvadila mobitel...imala je mobitel u ruci, išla je ravno i odletjela - rekao je John.

Majka Barbara Moffat kaže kako je staza stara 30 godina te da su joj dopustili da vozi u 'japankama'. Uvjerena je kako na tom djelu nije bilo guma na stazi koje bi zaustavile karting.

nesretni slučaj Smrtonosni selfie: Pokušao se uslikati pa pao u Nil i poginuo

- Kelly je sletjela s litice visoke 16 metara. Da su gume bile na cijeloj stazi ona bi bila ozlijeđena, no bila bi tu da kaže što se dogodilo - rekla je.

Mrtvozornik Richard Taylor rekao je kako je bilo teško doći do informacija o događaju jer nije bilo moguće pozvati ljude iz inozemstva.

- No postoje dokazi da je fotografirala i snimala mobitelom (tijekom vožnje) - rekao je Taylor i dodao da je vidio snimku nekoliko puta.

KORUPCIJA U RH
U Otvorenom zaiskrilo između Grmoje i Keruma: Ma kome si ti platio gulaš u životu?
Priprema vozila za zimu
ZIMSKA NJEGA
Posvećujemo li svojim vozilima zimi dovoljno pažnje
  • liliZG:

    mrzim kad roditelji optužuju sve samo ne sami sebe kako su odgojili djecu,..... da moja kćer u japankama nakon dva (čisto sumnjam) alkoholna pića sa rukom na mobitelu kojim klika , bez kacige i bez pojasa luduje u kartingu sa ... prikaži još! 50km na sat i završi u mrtvačnici , bilo bi mi bolje da šutim, ...... .... čak i ako je staza bila stara , oprema u komi da sam kći kakva bih trebala biti onda bi rekla , gle dragi ovo izgleda užasno u tome se nećemo voziti , to bi bilo razumno i realno odgojeno dijete , ovako , prestanimo optuživati sve i svakoga jer su nam djeca totalno neodgojena...