Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVOGODIŠNJI BLAGDANI

Istra će ugostiti preko 2200 gostiju, Ostojić: Nema velikih dočeka

Zagreb: Konferencija za medije Hrvatske udruge turizma
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/2
31.12.2020.
u 11:50

Po dostupnim podacima, najviše će gostiju biti smješteno u hotelima i privatnom smještaju

U Istri trenutno boravi 2207 gostiju koji će novogodišnje blagdane provesti u desetak otvorenih hotela, kampovima, privatnom smještaju te u kućama za odmor, izvijestili su u četvrtak iz Turističke zajednice Istarske županije.

Najbrojniji su pritom domaći gosti, kojih je 1367, a slijede Slovenci (180) i Nijemci (108), dok 50-ak gostiju u Istru dolazi iz Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine te 40-ak iz Austrije.

Po dostupnim podacima, najviše će gostiju biti smješteno u hotelima i privatnom smještaju - 736 u hotelima, a 735 u privatnom smještaju, potom 401 u kućama i stanovima za odmor je, 221 u kampovima te 114 u ostalim objektima za smještaj poput odmarališta te u objektima za planinski smještaj. 

- Ove su brojke sukladne našim očekivanjima jer su očito svi svjesni trenutne epidemiološke situacije. Naravno, ni u tim otvorenim hotelima neće biti nikakvog posebnog dočeka već će to biti samo svečane večera odnosno jedan odmak od svakodnevnice, izjavio je za Hinu direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić, koji je danas u Glini gdje je tijekom jutra stiglo prvih 20 mobilnih kućica, većinom iz Istre, koje je doniralo više domaćih hotelskih kuća i drugih tvrtki.  

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
12:11 31.12.2020.

Istra će ugostiti preko 2200 gostiju, Ostojić: Nema velikih dočeka za strane turiste jer najviše se veselimo beskućnika iz Petrinje i Gline te migranata iz Iraka, Afganistana i Kurdistana.

DU
Deleted user
13:28 31.12.2020.

Neodgovorni egotriperi i gosti i turistički radnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije