Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(NE)SIGURAN PROMET Požeški vozači mogu odahnuti

Istočna obilaznica uskoro dobiva rasvjetu

26.03.2009.
u 17:39

Neosvijetljena Istočna obilaznica grada Požege, izgrađena prije čak petnaestak godina i poznatija kao Šijačka ulica, potencijalna je opasnost za brojne vozače. Upozorava na to prometni stručnjak ing. Branko Živić.

– Oči vozača sporo se prilagođavaju na tamu, posebice kada dođu na obilaznicu s jako osvijetljenog raskrižja u Vidovcima pa možemo govoriti da je ugrožena sigurnost sudionika u prometu – objašnjava on.

Uništavanje znakova
Slično razmišlja i njegov kolega, također stručnjak za promet Ivan Turac, te dodaje da bi bilo dobro proširiti i raskrižje Istočne obilaznice s Osječkom ulicom. Na tom se raskrižju, naime, često oštećuju i uništavaju znakovi, a prođe dosta vremena do njihovog ponovnog postavljanja.

Tako je, nažalost, i danas jer znaka u sredini skretanja iz Osječke ulice na obilaznicu nema više od mjesec dana.

– Obilaznica mi sliči na zonu sumraka iako je promet dosta frekventan pogotovo ujutro između šest i sedam sati, te u popodnevnim i večernjim satima – rekao nam je vozač Mario Petrušić iz susjednog prigradskog naselja Vidovaca, koji tuda često prolazi odlazeći na posao.

Ipak, doznali smo, ima naznaka da će se u u dogledno vrijeme situacija promijeniti na bolje. Uz rekonstrukciju Osječke ulice, prema Eminovcima, planira se također gradnja nogostupa, ali i javna rasvjeta.

Čeka se dozvola
– Izrađena je projektna dokumentacija, a nakon dobivanja građevinske dozvole, počet će gradnja javne rasvjete u Šijačkoj ulici – rekla nam je dipl. ing. Jasminka Vodinelić, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje grada Požege. Završetak radova očekuje se do kraja godine.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije