Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
do trgovine satima

Isto im je kao i nama: Od ljepote se (ne) može živjeti

bomba, indonezija
08.10.2013.
u 09:23

Pokrajinu Värmland, na jugozapadu Švedske stanovništvo, osobito mlado, i dalje napušta

Postoje krajolici koji svakoga očaraju svojom ljepotom. Jedan takav je pokrajina Värmland, na jugozapadu Švedske. Ali, ta je pokrajina jako rijetko naseljena. I stanovništvo, osobito mlado, je i dalje napušta. Nekad je i put do prvoga susjeda pravi podvig. A odlazak u kupovinu može značiti višesatnu vožnju automobilom.

Male trgovine mješovitom robom, koje Šveđani nazivaju Lanthandel, imaju dugu tradiciju. Ali, u proteklih deset godina zatvorena je trećina tih malih provincijskih prodavaonica. Taj trend pokušavaju zaustaviti neki zanesenjaci uvjereni da se u Värmlandu može i da se isplati živjeti. U tomu im pomažu i fondovi Europske unije.

>>Iz Hrvatske se prošle godine iselilo čak 12.000 građana

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije