Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORIS MILETIĆ

Istarski župan pozvao građane da racionalno troše vodu: 'Padalina već dugo nema'

Pitka voda i visoki ra?uni
Sanjin Strukic/PIXSELL
11.07.2022.
u 23:26

Podsjetio je da je 2012. godine zbog dugog razdoblje suše bilo nužno uvesti redukciju potrošnje vode prvog stupnja.

Istarski župan Boris Miletić u ponedjeljak je na sastanku s predstavnicima vodoopskrbnih sustava poručio kako se pomno prati situacija s vodoopskrbom u županiji i pozvao građane da budu odgovorni prema prirodnim resursima te da racionalno troše vodu.

"Turistička sezona se zahuktava, a kao što vidimo padalina već dugo nema. Stoga je hidrološka situacija nepovoljna što bi potencijalno moglo stvoriti problem s vodoopskrbom", rekao je župan Miletić.

Podsjetio je da je 2012. godine zbog dugog razdoblje suše bilo nužno uvesti redukciju potrošnje vode prvog stupnja.

"Iz tog sam razloga sazvao ovaj sastanak da vidimo koja je trenutna situacija po tom pitanju te koje su prognoze za narednih četrdeset dana", naglasio je Miletić nakon čega su se predstavnici vodovoda osvrnuli na stanje na svome području. 

Svi su složni da su sustavi vodoopskrbe preopterećeni pa će se nastaviti svakodnevno pratiti situaciju, a u slučaju nužnosti bit će uvedene mjere restrukcije široke potrošnje vode od pranja automobila do zalijevanje zelenih površina.

Istarski župan Boris Miletić zaključio je da svi građani trebaju biti odgovorni prema prirodnim resursima, te im je stoga uputio apel da racionalno troše vodu.

VIDEO: Sezona je osa i stršljena, evo kako ih se najbrže riješiti

Komentara 1

PV
prcko.vita
05:59 12.07.2022.

E moj narode, neka ode novinar do Poreštine, ulaz u Poreč od Pazina, ogromni kružni sa travom, trava se oko 21h uredno zaljeva automatski. Na plažama imaš tuševa gdje se voda ne gasi, pokvarena pipa pa neka teče. Znači, baš bla bla truć.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije