Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNO!

Moćni europski satelit snimao veliki požar kod Pule iz svemira, pogledajte kako je izgledao

Pula: Hrabri stanovnici bore se s vatrom koja se približila njihovim domovima
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/42
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.07.2022.
u 15:23

Uzrok je još nepoznat, a policija intenzivno traga za uzročnikom požara. Stradalih nije bilo, kuće su spašene i ništa nije eskaliralo.

Požar koji je buknuo u subotu nešto prije podneva kod Pule lokaliziran je nakon višesatne borbe vatrogasaca. U gašenju požara sudjelovalo je više od 80 vatrogasaca s 25 vatrogasnih vozila, tri kanadera i veliki broj građana koji su natapali područja oko svojih kuća kako bi pomogli.

Hrvatska udruga kriznog menadžmenta (HUKM) objavila je na Twitteru fotografiju požara u Istri koju je jučer snimio satelit Europske svemirske agencije Sentinel-2. Na snimci se može vidi veliki oblak dima.

Razmjere požara u kojem je izgorjelo oko 40 hektara površine, ali i poneki automobil i objekt bio je vidljiv i u subotu u trenutku kad su se vatrogasci borili da ugase požar kakav Istra ne pamti, a očigledan je i danas kad se zbraja šteta.

VIDEO: Zgarište jutro nakon velikog požara u Puli

 

Zapovjednik pulske JVP Ivica Rojnić: Još se ne zna uzrok požara, ostajemo na terenu

Zapovjednik pulske Javne vatrogasne postrojbe Ivica Rojnić potvrdio je kako će se nakon potpunog gašenja požara, ići u procjenu štete.

"Za sada se zna da je izgorjelo oko 40 hektara površine. Uzrok je još nepoznat, a policija intenzivno traga za uzročnikom požara. Stradalih nije bilo, kuće su spašene i ništa nije eskaliralo. Tijekom noći na požarištu je na dežurstvu ostalo 26 vatrogasaca sa sedam vozila", izvijestio je Rojnić te dodao kako će se požarište danima nadzirati.

Pula: Hrabri stanovnici bore se s vatrom koja se približila njihovim domovima
1/42

"Napravljena je zamjena i dolaze dodatne snage koje će kroz dan sanirati rubove požara. Područje će se još danima tretirati i osiguravati, a gledat ćemo što više riješiti tijekom današnjeg dana, jer za noć je najavljena bura. Mi i dalje ostajemo na terenu da čuvamo građane i njihovu imovinu", poručio je Rojnić.

VIDEO: Kanaderi i stanovnici gase požar u Puli: 'Izgorjele su neke kuće i auti'

Ključne riječi

Komentara 1

ZJ
Zjako
16:17 10.07.2022.

Odlično, sad ne morate opet godinama čistiti korov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije