Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Plenković:

'Ispričavam se novinarki, a na DORH-u je da kaže što misli o aferi sms'

Andrej Plenković
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/5
03.10.2018.
u 16:11

U pojedinim trenucima može se desiti da dinamika dijaloga bude živahna, u sportskom duhu i na kraju krajeva relaksirajuća - kazao je premijer o izjavi koju je uputio novinarki RTL-a.

Premijer Andrej Plenković nakon sastanka s koalicijskim partnerima izjavio je kako su razgovarali o poreznoj, mirovinskoj i obrazovnoj reformi te o Uljaniku i aktualnim aferama. 

- Parlamentarna većina je stabilna. Nastojimo jednakim tempom prionuti s radom Vlade i  Sabora kako bi dovršili sve ono što su zacrtali u Nacionalnom planu reformi za ovu godinu - poručio je Plenković, javlja HRT, a potom se ispričao novinarki Damiri Gregoret zbog "neprimjerene formulacije" - Slatki ste, Damira - prilikom odgovora na jedno njeno pitanje.

- Ta izjava nije imala nikakav osobni ili muško ženski kontekst, naprotiv. Moja isprika, povlačim tu izjavu, neće se više ponoviti. Uvažavam pravo novinara da postavljaju sva moguća pitanja, a sebi dajem pravo na način na koji ću odgovoriti. Želim jasno odgovoriti i artikulirati svoje stajalište na jasan način, a u pojedinim trenucima može se desiti da takva dinamika dijaloga bude živahna, u sportskom duhu i na kraju krajeva relaksirajuća - kazao je premijer.

Plenković se osvrnuo i na aferu sms.

- Do kraja se treba rasvijetliti. Kad tijela koja su za to zadužena budu smatrala da imaju sva saznanja - informacije bi trebale biti dostupne javnosti. Na DORH-u je da kaže što misli o toj temi.

Iznio je i stav o prosvjedu u Vukovaru.

- Izgledno je da će se pretvoriti u politički prosvjed obzirom tko to okupljanje podupire i to nije dobro. Ni meni ni Vladi nitko ne može prigovoriti za sve što smo radili vezano za branitelje i dignitet domovinskog rata. Gradonačelnik i Vlada trebali bi se fokusirati na olakšice, povratak stanovništva i gospodarski razvoj - kazao je Plenković.

Pogledajte video - Kronologija afere lažnih SMS-ova

Komentara 35

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
16:24 03.10.2018.

"Slatki ste" moze biti samo ironija, povlacenje izjave nije kompliment , nesto kao "niste slatki:))) Ocekujem "reakcije HNDa, Baba i zaba..:)))))

LB
lorena.benko2
16:24 03.10.2018.

Pun mi je kufer "politicke korektnosti"!! ne mozes rec crnac nego afroamerikanac, ne mozes rec srbin nego pripadnik srpske nacionalne manjine, ne mozes rec svinja nego četveronožno blatobrčkalo!!

MO
Morany
16:25 03.10.2018.

dokle ide ovaj radikalni feminizam da ne mozes vise zeni ni udijeliti kompliment. procitala sam negdje kod ludih babe da je njima uvreda kad im muskarac otvori vrata jer time zeli reci da je on IZNAD zene, jaci i dominantniji. WTF??????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije