Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova odluka

Ispostave lučkih kapetanija radit će i za blagdane!

nautičari
Goran Kovacic/PIXSELL
04.06.2010.
u 15:02

Odlučeno je da i za nadolazeće blagdane ispostave lučkih kapetanija budu otvorene kao i nedjeljom.

PUNAT - Nakon što je desetak austrijskih turista iz marine Punat na blagdan Tijelova moralo otići u Rijeku, kako bi ondje u Lučkoj kapetaniji potvrdilo popis posade, jer je Lučka kapetanija Punat na otoku Krku bila zatvorena, u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture odlučili su promijeniti svoju odluku.

>>Muke na Krku: Gosti na suhom, kapetan 'otplovio' u nepoznato!

- Danas je u Ministarstvu održan sastanak s Mariom Babićem, državnim tajnikom za more, na kojem je odlučeno da tijekom ljeta, za nadolazeće blagdane u lipnju te 5. i 15. kolovoza i ispostave Lučkih kapetanija budu otvorene kao i nedjeljom, do 12 sati - potvrdila nam je Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva. Lučki kapetan u Rijeci Darko Glažar kao i kapetan Lučke kapetanije Punat Marino Ivošić danas su nam u kratkom razgovoru kazali kako se oni drže radnog vremena koje im je pripisalo nadležno ministarstvo.

Naime, gosti iz Austrije planirali su četiri dana ploviti Jadranom, ali su zbog zatvorenih vrata Lučke kapetanije Punat, dan odmora izgubili upravo zbog putovanja u Rijeku, gdje je u dežurnoj Lučkoj kapetaniji na blagdan jedino bilo moguće potvrditi popis posade, bez kojeg ne mogu isploviti, jer su tako u crnom čarteru, za koji im uz plaćanje visoke kazne može biti oduzet i brod.

Komentara 2

OR
ordinaryhandsome
15:54 04.06.2010.

Pa nadam se da ste bili tada parlamentarni prema ljudima koji vam donose kune i dali im neki oblik refundacije kao ispriku.. ak niste onda ste stvarno luzeri. Btw zašto kapetan broda ne može raditi popis putnika, šta će muu lučka kapetanija za to? Ili preko Interneta? Ako ne, zašto praznikom onda nema tu ovlast kad se kapetaniji ne radi?! ps: nije da se kužim u čartering, al.. eto čisto me zanima. Fala :p

OE
oetzi
12:11 06.06.2010.

Neznam koliko je ta birokracija donijela vise prometa (poreza) drzavi, ali je sigurno razljutila puno yahtasa, pa tako i mene. K tome dolazi sve vice troskova za vez (bove ili sidro), boravisna taksa je promjenila ime i naravno poskupila. Te sve povecane troskove sparaju jahtasi na ostalim troskovima, hrana pice (donose sve sa sobom). Ja isto izbjegavam bove za 30 Euro (12m). Prije par godina nitko nije pitao za cijenu, jer je sve bilo normalno, a sada kila ribe 300-400 kuna!! samo se vi usporedujte sa Spanjolskom i Francuskom, samo da se nebude na kraju sezone opet kukalo kako su dosli samo siromasni turisti. Pozdrav

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije