Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako ga iskopati?

Ispod Vojvodine leži more plina vrijedno milijarde dolara?

gazprom,plinovod
Reuters/PIXSELL
27.05.2013.
u 12:00

Srbija u ovom trenutku 90 posto potrebnih količina prirodnog plina uvozi iz Rusije, a nadaju se da će novim tehnologijama bušenja smanjiti svoju energetsku ovisnost.

Ispod Vojvodine nalazi se "Panonsko more plina" vrijedno nekoliko milijardi dolara, ali je najveći problem kako ga izvaditi, piše B92.

Srbija u ovom trenutku 90 posto potrebnih količina prirodnog plina uvozi iz Rusije, a nadaju se da će novim tehnologijama bušenja, kao i većim ulaganjem u istraživanje i proizvodnju plina, doprinijeti većoj proizvodnji prirodnog plina i time smanjiti svoju energetsku zavisnost.

Naftna industrija Srbije priopćila je da su primjenom nove tehnologije bušenja otkrili dva mala plinska nalazišta u Banatu. Dosad su na području Vojvodine izbušene dvije bušotine novom tehnologijom (slim hole) blizu Zrenjanina, a ispitivanjem jedne od njih pronađena su dva manja plinska nalazišta, a još tri ispituju. NIS planira od kraja 2016. godine otvoriti ukupno 25 bušotina.

>>Josipović: Hrvatsku će oživjeti nalazišta nafte i plina iz Jadrana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije