Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SANDRO FIRIĆ (30)

Ispalio mu hitac u potiljak i izbacio ga iz vozila. Potvrđeno mu 12 godina

Split: Okružni zatvor Split na Bilicama
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/2
03.02.2023.
u 07:52

Motiv ubojstva Branka Mijatovića bio je njegov navodni novčani dug, a nakon prepirke, Sandro Firić (30) prislonio je poluautomatski pištolj na zatiljak te mu ispalio hitac u glavu

Sandro Firić (30) i pravomoćno je osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva Branka Mijatovića, odlučio je Visoki kazneni sud (VKS), odbivši žalbe na presudu koju je lani u veljači donio Županijski sud u Splitu. Izrečena mu je i mjera sigurnosnog liječenja o drogi. Prema optužnici Firić se teretio da je 12. travnja 2021. oko 22.30 pucao u Mijatovića nakon čega ga je izbacio iz automobila i ostavio da leži na staroj cesti u blizini tunela na Klisu.

Motiv ubojstva bio je navodni Mijatovićev novčani dug, a nakon prepirke, Firić je Mijatoviću prislonio poluautomatski pištolj marke Crvena zastava kalibar 7,65 mm Browning na zatiljak te mu je ispalio hitac u glavu.  Nakon što ga je izbacio iz automobila, Firić se odvezao te je nakon nekog vremena nađen i uhićen, a  teško ozlijeđenog Mijatovića pronašli su prolaznici. Umro je u bolnici nakon tri dana. 

Obrazlažući svoju odluku, VKS navodi kako smatra da izrečena kazna u svemu odgovara težini počinjenog kaznenog djela, okolnostima počinjenja djela te ličnosti samog optuženika.  

- Pravilno je prvostupanjski sud otegotnim optuženiku cijenio dosadašnju osuđivanost kao i način počinjena djela (pucanj u glavu iz neposredne blizine ne ostavlja žrtvi šansu za preživljavanje). Žrtvu je ostavio na cesti. Olakotnim je cijenjena smanjena ubrojivost, iskazano žaljenje i kajanje - naveo je VKS u svom obrazloženju.

>> VIDEO Policija javnost o događajima na Platku izvijestila tek treći dan nakon upita novinara

Komentara 4

PO
poluvodič
08:22 03.02.2023.

Hladnokrvno smaknuće 12 godina zatvora. Ovi pričaju o olakotnim okolnostima opet haha Monty Python. Ja zbilja ne znam kako jedan sudac može mirne savjesti dati ovakvu kaznu.

KD
Knez Drpimir
08:07 03.02.2023.

12 godina? Bolesna drzava

BF
bf23
15:36 03.02.2023.

zaljenje i kajanje kao olakotna okolnost? pa nije slucajno opalio u njega...kakva glupost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije