Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZVONKO KUSIĆ:

'Ispada da je stvaranje jugoslavenske države osiguralo cjelovitost Hrvatske'

HAZU
Foto: HAZU
1/3
21.05.2014.
u 15:42

Predsjednik HAZU-a podsjetio je na stanje u Hrvatskoj početkom 20. stoljeća

U povodu stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti danas je održala znanstveni skup na kojem je akademik Nikša Stančić održao predavanje na temu "Hrvatska politika i nastanak Jugoslavije", dok je akademik Davorin Rudolf, predsjednik Znanstvenog vijeća za mir i ljudska prava HAZU, održao predavanje pod nazivom "Lekcije Prvog svjetskog rata".

Predsjednik HAZU Zvonko Kusić, koji je otvorio skup, podsjetio je na stanje u Hrvatskoj početkom 20. stoljeća, spomenuvši obećanje dijelova hrvatskog teritorija Italiji i Srbiji koje je dala Antanta, što bi se ostvarilo i da se održala Austro-Ugarska.

"Ispada da je stvaranje jugoslavenske države osiguralo cjelovitost Hrvatske. Je li tada bilo moguće razmišljati o samostalnosti Hrvatske i jesu li obje Jugoslavije bile etape u stvaranju Hrvatske kakvu danas imamo, to su pitanja koja stalno traže odgovore", rekao je Kusić.

>> 'Današnja Europa sve više sliči onoj prije Sarajevskog atentata'

Komentara 72

HE
hercegovačkiponos
16:40 21.05.2014.

Ovi jugonostalgičari su se toliko obezobrazili da više ne skrivaju namjeru da nas opet uvale u nekakvu Jugoslaviju?! Dokle seže njihova drskost vidi se, ali je pitanje kako je Hrvatski narod dozvolio takvima da i dalje zauzimaju najviša mjesta u RH??? Vladaju i dalje, sada ne više iz sjene, nego javno govore protiv samostalnosti naše Domovine. Ovaj ćoravi metuzalem treba malo da odgovara na pitanja branitelja...

Avatar El Indio
El Indio
16:30 21.05.2014.

Jos neki nisu prezalili juge? Neka

KA
Kabulkowski
16:29 21.05.2014.

Silni crveni bi htjeli biti zaslužni za stvaranje hrvatske, kako patetično..vaš doprinos stvaranju Hr su ine Hude jame.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije