Naslovnica Vijesti Svijet

Islamska zajednica nije dopustila pokop sudioniku ZAVNOBIH-a na muslimanskom groblju

Kćerka pokojnog Trampića istaknula je da je njihovom ocu zabranjeno da bude sahranjen pored supruge, na mjestu gdje je davno podigao spomenik i za sebe.
07. studenoga 2017. u 14:37 9 komentara 1903 prikaza
Srebrenica
Foto: Thomas Brey/DPA/PIXSELL

Islamska zajednica u BiH nije dopustila pokop na muslimanskom groblju posljednjeg nositelja partizanske spomenice u Doboju i sudionika zasjedanja ZAVNOBIH-a Dede Trampića, što je izazvalo osudu brojnih građana ovoga grada.

novac Vijeće muftija Fetva u BiH – u nuždi dopuštamo i kamate

Umjesto na groblju u mjestu Humcima, gdje je pokopana njegova supruga Almasa, tijelo Dede Trampića ipak je sahranjeno na gradskom groblju Šušnjarima, jer su predstavnici Islamske zajednice odbili dati suglasnost za pokop osobe koja je bila ateist. Čak i unatoč činjenici što je godinama plaćao naknadu za grobno mjesto u groblju kojim upravlja Islamska zajednica.

Kćerka pokojnog Trampića istaknula je da je njihovom ocu zabranjeno da bude sahranjen pored supruge, na mjestu gdje je davno podigao spomenik i za sebe.

"Redovito je plaćao to mjesto po uvjetima ugovora koji je sklopio s pogrebnom organizacijom. Novčane uplate su primali, a sada uvjetuju pokop po vjerskim običajima za osobu koja nikada nije bila vjernik", kazala je Milada Vojvodić.

Na komemoraciji u Doboju član Udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata Bogdan Nikolić istaknuo je kako je pokojni Trampić, kao predsjednik skupštine općine, bio jedan od najzaslužnijih za razvoj Doboja te da nije zaslužio ovakav tretman.
Iz Islamske zajednice objasnili su da su dopustili ukop, ali prema islamskim propisima.

Franjo Komarica BISKUP NA UDARU Vrh Islamske zajednice u BiH podupire Komaricu: 'Bio je nada katolicima i muslimanima' vehabije Stop radikalizmu Islamska zajednica u BiH: Hitno zabraniti molitve vehabijama! Muslimansko groblje Nakon Vojnića I Karlovac uredio grobna mjesta za muslimane
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • ibiza:

  glupost, pa nije trebao Hoda ili Muftija doci ,ako je bio Ateist moze biti bez vijerskog obreda i amen ,pa u katolickom groblju ateist se moze pokopat ali bez svecenika i gotovo ...

 • Avatar jumanji
  jumanji:

  mene uvijek čudi s kakvim glupostima se ljudi znaju pa vidi

 • Avatar Papatest
  Papatest:

  Da nije bilo njega i njegovih su boraca Bosna ne bi ni postojala kao država