Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BROJNE OSUDE

Islamska zajednica nije dopustila pokop sudioniku ZAVNOBIH-a na muslimanskom groblju

Srebrenica
Foto: Thomas Brey/DPA/PIXSELL
07.11.2017.
u 14:37

Kćerka pokojnog Trampića istaknula je da je njihovom ocu zabranjeno da bude sahranjen pored supruge, na mjestu gdje je davno podigao spomenik i za sebe.

Islamska zajednica u BiH nije dopustila pokop na muslimanskom groblju posljednjeg nositelja partizanske spomenice u Doboju i sudionika zasjedanja ZAVNOBIH-a Dede Trampića, što je izazvalo osudu brojnih građana ovoga grada.

Umjesto na groblju u mjestu Humcima, gdje je pokopana njegova supruga Almasa, tijelo Dede Trampića ipak je sahranjeno na gradskom groblju Šušnjarima, jer su predstavnici Islamske zajednice odbili dati suglasnost za pokop osobe koja je bila ateist. Čak i unatoč činjenici što je godinama plaćao naknadu za grobno mjesto u groblju kojim upravlja Islamska zajednica.

Kćerka pokojnog Trampića istaknula je da je njihovom ocu zabranjeno da bude sahranjen pored supruge, na mjestu gdje je davno podigao spomenik i za sebe.

"Redovito je plaćao to mjesto po uvjetima ugovora koji je sklopio s pogrebnom organizacijom. Novčane uplate su primali, a sada uvjetuju pokop po vjerskim običajima za osobu koja nikada nije bila vjernik", kazala je Milada Vojvodić.

Na komemoraciji u Doboju član Udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata Bogdan Nikolić istaknuo je kako je pokojni Trampić, kao predsjednik skupštine općine, bio jedan od najzaslužnijih za razvoj Doboja te da nije zaslužio ovakav tretman.
Iz Islamske zajednice objasnili su da su dopustili ukop, ali prema islamskim propisima.

Komentara 9

IB
ibiza
16:58 07.11.2017.

glupost, pa nije trebao Hoda ili Muftija doci ,ako je bio Ateist moze biti bez vijerskog obreda i amen ,pa u katolickom groblju ateist se moze pokopat ali bez svecenika i gotovo ...

Avatar jumanji
jumanji
15:04 07.11.2017.

mene uvijek čudi s kakvim glupostima se ljudi znaju pa vidi

ZI
zimerman
18:34 07.11.2017.

Tu se pokazuje pravi obraz islama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije