Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teroristi

Islamska država prijeti napadima na Balkanu: Mete su Hrvati i Srbi u BiH

Foto: Reuters/PIXSELL
08.06.2017.
u 15:40

"Nismo zaboravili Balkan...i nećemo ga zaboraviti. Samo smo bili malo preokupirani", poručili su džihadisti u svom propagandnom časopisu za Balkan "Rymiah".

Islamska država (ISIL) zaprijetila je terorističkim napadima na Balkanu, posebno Srbima i Hrvatima u BiH zbog zločina nad muslimanima u ratu 90-tih godina, prenose lokalni mediji pozivajući se na glasilo IS-a.

"Nismo zaboravili Balkan...i nećemo ga zaboraviti. Samo smo bili malo preokupirani", poručili su džihadisti u svom propagandnom časopisu za Balkan "Rymiah".

Hrvati su nevjernici

Prijetnja napadima odnosi se prvenstveno na Srbe i Hrvate koje militanti smatraju nevjernicima, navodi se u članku čiju je presliku objavio portal Klix.

Srbi su meta zbog pokolja Bošnjaka u Srebrenici 1995., a za Hrvate se navodi da su "prljave krvi". "Nismo zaboravili vaše ubijanje, zlostavljanje i silovanje po Bosni", piše "Rumiah". Militanti podsjećaju na sudbinu Hrvata ubijenog na Sinaju, aludirajući na Tomislava Salopeka kojega su islamistički teroristi zarobili i pogubili u Egiptu 2015.

Ahmići 1993.

Prijetnja Hrvatima ilustrirana je fotografijom džamije srušene u Ahmićima 1993. uz tekst kako su to učinile "hrvatske križarske paravojne snage". Za islamske teroriste meta su i "murtedi", muslimani na području Balkana koji ne podupiru radikalnu ideologiju.

"Rymiah" navodi kako je sljedbenicima IS-a "draža krv" onih koje smatraju otpadnicima od vjere od krvi Srba i Hrvata, navodi Klix.

Komentara 85

PP
pp
16:31 08.06.2017.

To oni i misle. Jasno i glasno du nam najavili. Hrvati su nevjernici i platit će. Primljeno na znanje. Sad bi valjda svakom trebalo biti jasno zašto nam treba Strategija nacionalne sigurnosti, zašto nam treba veći vojni proračun, zašto nam treba vise vojnika, zašto nam treba nabavka vojne opreme, zašto nam treba borbena lovačka eskadrila, zašto nam trebaju profesionalne, ozbiljne i proaktivne obavještajne i sigurnosne službe. Republika Hrvatska je u realnoj opasnosti. Ako smo pametni, sposobni i organizirani te prijetnje mogu ostati samo prijetnje. Ako nismo, mogla bi se dogoditi katastrofa. Sustav ne smije ostati kakav je. Treba ga promijeniti. Poboljšati. Pojačati. Više novca. Više ljudi. Više opreme. I bolja organizacija. Ne prazne riječi i floskule. Djela.

Avatar Mordekaiser
Mordekaiser
16:02 08.06.2017.

ako bude zatrebalo lako mi sa Srbima krenemo u protjerivanje ovih mudahedina a fino bosnu podjelimo po pola pa nece nas ovi turci u 21. st ..

BA
baksi
16:29 08.06.2017.

Samo naprijed vehabije opet ce se gusta magla spustiti!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije