Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24.05.2017. u 11:05

Za ovaj napad ponovo će, nažalost, platiti neka nedužna djeca koja će se naći na putu osvete.

Lana, Dora i Ivana mjesecima su sanjale odlazak na koncert svog idola Shawna Mendesa u bečkoj koncertnoj dvorani. S petnaest tisuća uglavnom djevojčica starih između 10 i 18 godina iz cijele Austrije i okolnih zemalja dva su sata uživale u pjesmama kanadske tinejdžerske zvijezde, a razdraganim roditeljima među kojima je i autor ovih redaka, koji su ih čekali ispred dvorane, oduševljeno su još satima pričale o onome što su doživjele.

Njihovu sreću i vječnu uspomenu nitko nije pokvario. Tri tjedna kasnije, istu je želju imala i Georgina, šesnaestogodišnja djevojčica iz Manchestera koja je sa svojom majkom otišla na koncert jedne druge tinejdžerske zvijezde, Ariane Grande. Njihovu radost i oduševljenje zauvijek je uništio bombaš samoubojica koji je u svom suludom krvavom pohodu odlučio aktivirati eksploziv u prepunoj Manchester areni i odvesti u smrt što je više moguće djece i mladih, onih najranjivijih na koje je svako društvo posebno osjetljivo.

Monstruozni čin

Vidjevši prizore iz Manchestera, nisam mogao izbaciti iz glave misao da se ista stvar mogla dogoditi i mojem djetetu samo nekoliko tjedana ranije. Padaju odmah na pamet sigurnosni propusti, gdje je bila policija, tajne službe..., no činjenica je – ako se neki bolesnik želi raznijeti, on će to i učiniti. Jednog će uhvatiti, drugi će proći. Zabrinjavajuće je što teroristi pokolj nevine djece slave kao svoju pobjedu, kao osvetu za ubijenu djecu u Alepu, Raki ili Mosulu. Kao da će ubijene djevojčice i dječaci u Manchesteru vratiti živote ubijene djece u Siriji. Neće.

Hoće li se majka stradalog Muhameda osjećati bolje zbog smrti djevojčice Georgine na drugom kraju svijeta. Neće. Jednako kao što taj podmukli napad neće slomiti preživjele da i dalje žive svoju mladost, da odlaze na koncerte omiljenih pjevača ili utakmice nogometnih klubova.

Taj će monstruozni čin, nažalost, ponovo najskuplje platiti oni koji su najmanje krivi, neki musliman koji je dosad normalno živio u Manchesteru ili neko dijete koje će postati žrtva osvetničkog udara britanskih zrakoplova.

    

Komentara 2

GO
gooniegoogoo
21:35 24.05.2017.

"Taj će monstruozni čin, nažalost, ponovo najskuplje platiti oni koji su najmanje krivi, neki musliman koji je dosad normalno živio u Manchesteru ili neko dijete koje će postati žrtva osvetničkog udara britanskih zrakoplova." Klasična ljeva laž, da možete navest jednog desničarskog osvetnika danima bi bio u novinama, a vašu ideologiju će sutra opet "platit" domoroci, al to je vama humano.

Avatar Maxich
Maxich
22:48 24.05.2017.

Majke stradalih Muhameda potiču svoje Muhamede da se raznesu. Pogotovo potiču žensku djecu na takve zločine. Majke Muhameda i Muhamedica ne tuguju ni za svojom djecom, kamo li za tuđom! Nikako da shvatite da su to dvije različite kulture, istok i zapad. To ne ide skupa. Umjesto da ih Europa zaustavi ona ih zove da se nastavljaju kotiti kao zečevi. Zato i jesu postali uvjerljiva većina koja nameće islam kao jedinu pravu vjeru. Islam nije vjera ljubavi i opraštanja već ubijanja svih ljudi koji ne razmišljaju kao oni, podcjenjivanja i tlačenja žena ako se usude govoriti, silovanja djece, osobito dječaka, imate na inernetu i sl. Treba li to nama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije