Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA PRIJETNJA

'Na Božić će poteći krv': Ekstremističke skupine najavljuju napad na Vatikan?

Papa Franjo u Kolumbiji
Foto: Reuters/PIXSELL
16.11.2017.
u 15:00

Napad se najavljuje sudeći prema propagandnom plakatu džihadista koji automobilom vozi prema Bazilici sv. Petra

Teroristička grupa povezana s Islamskom državom obvezala se pokrenuti božićni teroristički napad na samo srce katoličke Crkve - Vatikan.

Napad se najavljuje sudeći prema propagandnom plakatu džihadista koji automobilom vozi prema Bazilici sv. Petra. Prijetnju je objavila proislamska Wafa Media Foundation, a riječi na vrhu postera, napisane crvenom bojom, upozoravaju kako će se napad dogoditi na Božić.

Ovo nije prvi put da se ekstremistička skupina obvezala izvršiti napade na Vatikan. Već u kolovozu prošle godine ISIL je objavio snimke svojih militanata koji prekrivaju fotografije Pape Franje i njegovog prethodnika pape Benedikta XVI. Videozapisi se smatraju snimljenim u gradu Marawiju na Filipina, piše RT, gdje se Maute grupa, koja je odana ISIL-u, borila protiv vladinih snaga.

Prijetnja terorističkim napadima pokušala se nametnuti i u Božić 2016. Simpatizer ISIL-a tada je kamionom uletio na božićni sajam u Berlinu. Napad je rezultirao s 12 mrtvih i desecima ozlijeđenih. Došlo je do porasta terorističkih napada korištenjem vozila u Europi i SAD-u. Nica, Berlin, London, Stockholm, Barcelona i New York već su pretrpjeli takve napade. 

>> Papa Franjo u Kolumbiji

Papa Franjo u Kolumbiji
1/30

Komentara 14

CE
centirion
14:30 16.11.2017.

Zar kršćani neće biti proganjani,ubijani i bježati u brda! Al ne bojte se,jer vrata pakla vas neće nadvladati! Nikada!

IB
ibiza
13:25 16.11.2017.

da nebi zazalili ......

KR
Krotila
13:19 16.11.2017.

ne dirajte Vatikan!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije