Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISIJA U VIJETNAMU

Putin i Trump dogovorili se za plan u Siriji, a službeno se nisu trebali ni susresti

Donald Trump, Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/16
11.11.2017.
u 09:34

Moskva i Washington se slažu da nema vojnoga rješenja sukoba

Ruski predsjednik Vladimir Putin američki predsjednik Donald Trump objavili su u zajedničkom priopćenju o Siriji da nastavljaju zajedničke napore u borbi protiv Islamske države (IS) do njezina potpunog poraza, objavio je u subotu Kremlj. 

Dvojica čelnika potvrdila su predanost sirijskom suverenitetu, neovisnosti i teritorijalnom integritetu te su pozvali sve strane u sirijskom sukobu na aktivno sudjelovanje u ženevskom političkom procesu. 

Moskva i Washington se slažu da nema vojnoga rješenja sukoba, stoji u priopćenju objavljenom na kremaljskoj internetskoj stranici. 

Dvojica čelnika sudjeluju u sastanku Azijsko-pacifičkog ekonomskog summita u Vijetnamu.

Trump i Putin u petak su se rukovali na večeri iako je Bijela kuća ranije objavila da neće biti službenog susreta.

Nasmiješeni stali su jedan uz drugog za tradicionalnu grupnu fotografiju. Zatim su se odvojili kako bi sjeli na različite krajeve stola. 

Bijela kuća je ranije objavila da nije planiran nikakav službeni susret zbog kolizija u rasporedima dvoje čelnika, iako je moguće da će razgovarati na marginama skupa.

"U vidu organiziranog, službenog susreta, takav ne postoji u kalendaru i ne očekujemo da će ga biti", rekla je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders. 

Glavni susret između čelnika država APEC-a održat će se u subotu u vijetnamskom ljetovalištu Danangu.

Trump boravi u Vijetnamu u sklopu 12 dana dugog posjeta Aziji.

GALERIJA: Tko je dama koja je zasjenila i Melaniju Trump:

Donald Trump, Vladimir Putin
1/8

 

Komentara 14

DU
Deleted user
09:59 11.11.2017.

ISIL ,mediji i sponzori koljaca na apartima !

IK
ikbmibm
12:08 11.11.2017.

Ako se obojica slažu oko pitanja u zatiranju Isil-a , valjda se slažu i oko BIH

DU
Deleted user
10:50 11.11.2017.

ovo nije ispravna poruka. večernji nam prenosi samo svoja mišljenja i manipulira s javnosti. ispravno je da su rusi pokazali volju za jednim sastankom ali je vašington obrazložio da Trump ima previše termina. U stvari, između rusije i amerike je puno nesuglasica oko mnogih pitanja, sirija, iran, ukrajina, sjeverna koreja, ima ih i više, i ni jedna strana nije još spremna o tome razgovarati. Ali Putin nije potpisao s kinezima biznis sa 250milijardi dolara. Tako da je možda on bogat i nekolicina oko njega. Ali za njegovo društvo je to samo čekanje u siromaštvu. i kina je prešla rusiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije