Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUB PROPASTI

Iračke snage u ofenzivi na Rawu: Kraj kalifata?

Sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
11.11.2017.
u 11:52

Zauzimanje grada bit će kraj kalifata koji su islamisti 2014. proglasili na golemim predjelima Iraka i Sirije

Iračke snage krenule su u subotu u ofenzivu na Rawu, posljednje uporište IS-a u Iraku, i dovele samoproglašeni kalifat na rub potpune propasti.

Zauzimanje grada bit će kraj kalifata koji su islamisti 2014. proglasili na golemim predjelima Iraka i Sirije.

Sirijska vojska u četvrtak je proglasila pobjedu nad IS-om nakon osvajanja posljednjeg važnog džihadističkog uporišta na granici s Irakom.

Vojska i nejzini saveznici još uvijek se bore s IS-om u pustinjskom području oko Albu Kamala, zadnjeg grada koji je ta militantna skupina država u Siriji.

Dvije iračke pješačke divizije i borci sunitskih plemena sudjeluju u ofenzivi na gradić Rawu i okolicu na granici sa Sirijom.

Komentara 1

RO
robertbruckner
22:29 11.11.2017.

tak su isto reklji za onoga musu koji v berlinu za bozic gaziv ljude da je "drogeros" ovo terorist se ne cuje bas v svabiji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije