Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRUMPOVA ODLUKA

Iran: Uvođenje sankcija zauvijek će zatvoriti put diplomaciji

Mohammad Javad Zarif
Foto: Reuters
25.06.2019.
u 07:05

Donald Trump je u ponedjeljak potpisao uredbu o novim sankcijama Iranu usmjerenih protiv vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hameneija i drugih visokih službenika

Glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Abbas Mousavi u utorak ujutro je putem Twittera objavio kako je uvođenje sankcija iranskom vođi Aliju Hamneiju i ministru vanjskih poslova Mohammadu Javadu Zarifu zatvorilo put bilo kakvim diplomatskim razgovorima između Teherana i Washingtona. 

"Uvođenje besmislenih sankcija vrhovnom iranskom vođi i šefu iranske diplomacije znači zauvijek zatvoriti put diplomaciji. Trumpova očajna administracija uništava ustanovljene međunarodne mehanizme za održavanje mira i sigurnosti u svijetu", stoji u tweetu.

Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je potpisao izvršnu uredbu o novim sankcijama Iranu uperenih protiv vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija i drugih visokih dužnosnika kao odmazdu za rušenje američke bespilotne letjelice, no neke sankcije bile su planirane i prije incidenta. 

Vrhovni vođa odgovoran je za "neprijateljsko ponašanje režima", ustvrdio je Trump. 

"Sankcije koje će se nametnuti kroz izvršnu uredbu će uskratiti pristup glavnim financijskim resursima iranskom vrhovnom vođi i njegovu uredu", rekao je Trump. 

Trump je poručio novinarima da su sankcije, usmjerene na iranskog vrhovnog vođu ajatolaha Alija Hamneija, odgovor na rušenje američkog drona prošlog tjedna. Teheran tvrdi da je letjelica povrijedila iranski zračni prostor, što Washington odbacuje.

Komentara 17

ZI
zip123
09:02 25.06.2019.

Samo zatvoriti pipu sa naftom.

Avatar GRDASIC
GRDASIC
16:15 25.06.2019.

I bilo bi vrijeme da se konačno SAD opeku u ratu s Iranom, žalim samo nevine koji će iznijeti cijeli teret rata i pretpjeti najveće žrtve i pakao razaranja. Umjesto suradnje dobrosusjedstva i razvoja tamo se ratuje? ima li to smisla???

DH
dalibor.hren
12:11 25.06.2019.

Ovi Ameri su dosadniji od komaraca u Osijeku. Zbog čega bi oni mogli i smjeli imati nuklearno naoružanje, a Koreja, Iran, Irak....ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije