Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Anđeo smrti'

Irački Rambo: Kuda on prođe, džihadisti ne rastu

Irački Rambo
Foto: VL
1/4
16.03.2015.
u 09:45

Već zbog samog svog izgleda ovaj bivši sveučilišni profesor i prvak u tekvondou Abu Azrael (40), poznat i kao anđeo smrti, postao je strah i trepet među džihadistima

Bradat, ćelav, mišićav i neustrašiv, sa sjekirom i strojnicom u rukama, postao je glavni lik na posterima brigade Imam Alija, šijitske paravojne formacije koja u oslobađanju grada Tikrita ratuje na strani iračke vojske, a koju financira i obučava iranska država. Dobio je nadimak irački Rambo.

Već zbog samog svog izgleda ovaj bivši sveučilišni profesor i prvak u tekvondou Abu Azrael (40), poznat i kao anđeo smrti, postao je strah i trepet među džihadistima i legenda među iračkim vojnicima koji se bore protiv Islamske države. Naime, Abu Azrael voli pozirati te su objavljene mnoge njegove fotografije na kojima kolosalni ratnik neustrašivo kroči bojišnicom i među zarobljenicima Islamske države, a osobito voli pozirati s teškim naoružanjem.

Iako izgledom plaši sve oko sebe, irački Rambo ima smisla za humor. Nakon što je uzeo voki-toki od zarobljenog džihadista, započeo je razgovor s borcima ISIL-a govoreći im da su divljaci te im se izrugujući na različite načine. Priče o njegovu herojstvu jako su se brzo raširile po svijetu te je u kratkom vremenu uspio skupiti više od 250 tisuća sljedbenika na društvenim mrežama. Njegovi suborci, koji ga nazivaju lavom brigade, opisuju ga u jednoj rečenici: „Kud irački Rambo prođe, tu trava ne raste".

>> Pripadnici ISIL-a odijevaju se u žene kako bi pobjegli iz Iraka

>> Islamska država želi raznijeti Bijelu kuću, Big Ben i Eiffelov toranj

Komentara 69

MO
mojazemlja
10:04 16.03.2015.

Ma to je Mladićev ratni snimatelj Zoran Erceg.

EL
EliteTeam2015
11:26 16.03.2015.

bravo rambo,,,,,satri sve te divljake,,,,da ih nema nikada vise samozvani isil,,hrabri ratnici,,,kad uhvate nekog onda se njih 20 izivljava,,,a kad im gori pod petama,,,onda se preoblace u zene i bjeze,,,haha ha koje kukavice umisljenici islama a sa islamov veze nemaju,,,,

BA
bajo2
10:31 16.03.2015.

jel ubio i "bricu"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije