Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U sridu

Ipsos Puls i Večernji list pogodili su rezultate izbora!

'Naslovnica_anketa'
' '
05.12.2011.
u 19:18

Kukuriku koalicija i HDZ osvojili su po jedan mandat više u odnosu na anketu koju je Večernji list naručio tri dana prije izbora

Večernji je list tri dana prije izbora s gotovo nevjerojatnom točnošću pogodio rezultate izbora! Veliko terensko istraživanje koje je za Večernji list, Novu TV i Media servis provela agencija Ipsos Puls promašilo je samo po jedan mandat kod pobjedničkog Kukurikua i HDZ-a. Anketa Ipsos Pulsa davala je Kukuriku koaliciji 79, a HDZ-u 46 mandata, dok je konačni rezultat 80:47. I kod Lesarovih laburista i HDSSB-a anketa je promašila po jedan mandat – laburisti konačnih 6 naspram 7 mandata u anketi, HDSSB konačnih 6 u odnosu na 5 mandata u anketi. Postotak glasova za HDZ anketa je apsolutno pogodila, dok je kod Kukurikua promašila 1 posto.

– Predizborna istraživanja Ipsos Pulsa pokazala su se izrazito preciznima. Prosječno je odstupanje predviđanja od stvarnih rezultata samo 0,55%. Takva je preciznost dokaz da se istraživanja javnog mnijenja u Hrvatskoj mogu provoditi na visokoj profesionalnoj razini te da agencije koje imaju puno iskustva u tom tipu istraživanja svoj posao rade jako dobro. Nadam se da će svi političari u RH napokon prihvatiti činjenicu da su predizborna istraživanja javnog mnijenja pouzdana – komentirao je Dragan Bagić, sociolog s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i vanjski suradnik Ipsos Pulsa.

Komentara 7

JO
jojojo
11:05 06.12.2011.

pa lako je pogoditi rezultate namještenih izbora! dorh je radio za kukuriku, pa uskok, pa ih je gong \"nadgledao\" za kukuriku,...lako je tako dobiti izbore!

PE
penicilin
20:32 05.12.2011.

evo i pohvala za to, je da je samoreklama ali neka, da i to nagradimo pljeskom

LI
liburnik
09:19 06.12.2011.

SDP doviva ankete a ADZ izbore , tko još vjeruje u to?........ha.........ha..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije