Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Ipak prvi – Hrvati najbolje poznaju EU

zdravica,šampanjac,europska unija
Borna Filić/PIXSELL
08.08.2013.
u 07:26

Hrvatski građani ipak nisu ušli u Europsku uniju potpuno neinformirani, kako se zna prigovarati.

Hrvatski građani ipak nisu ušli u Europsku uniju potpuno neinformirani, kako se zna prigovarati. Štoviše, prema tek objavljenom istraživanju Europske komisije, od svih država članica te država kandidatkinja, najbolje poznaju EU. U samom su vrhu po poznavanju bazičnih činjenica – primjerice, da Švicarska nije članica EU, a apsolutno najbolje znaju koliko EU uopće ima članica, koliko njihova država ima zastupnika u EU parlamentu te da se europarlamentarci biraju izravno. No treba napomenuti da je riječ o istraživanju provedenom u svibnju, neposredno nakon izbora u Hrvatskoj za EU parlament, ali i kad se intenzivirala tema prije ulaska Hrvatske u EU.

Na začelju su, očekivano, Britanci koji velikim dijelom sebe ne doživljavaju kao dio EU, ali ima i starih članica, poput Italije, koja se ne može podičiti znanjem. Kako je ovo Europska godina građana, Europska komisija će, čini se, imati više posla u starim članicama da potakne interes među građanima za Uniju.

>>KOR objašnjava mladima mogućnosti Europske unije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije