Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Ipak nije ljeto: Očekuje nas ugodan kraj tjedna, no od ponedjeljka promjena

Zagreb: Proljetni pljusak donio je i kreativna pokrivala za glavu
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
25.05.2023.
u 07:57

U Dalmaciji te na krajnjem jugu zemlje sunčano u prvom dijelu dana uz moguću maglu, poslijepodne mjestimice grmljavinski pljuskovi koji bi se mogli proširiti do obale

Radni tjedan završit će pretežno sunčano uz povremene pljuskove, a bit će i vjetrovitije nego proteklih dana. Sljedeći će pak tjedan manje puhati, no šanse za pljuskove će rasti. Porast temperatura pozitivno će utjecati na Jadran koji će sve više kupača mamiti na ulazak u more. Ukratko je to prognoza za narednih nekoliko dana koju je za HRT pripremio dipl. ing. Tomislav Kozarić s DHMZ-a. 

POVEZANI ČLANCI:

Na istoku zemlje danas će biti djelomice sunčano uz naoblaku, a poslijepodne je moguć i pokoji jači pljusak. Vjetar slab i umjeren, a temperature malo više no jučer. U središnjoj Hrvatskoj šanse za pljusak su gotovo nikakve, a puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar uz temperature oko 25 stupnjeva Celzijevih.

Na sjevernom Jadranu sunčano, a u gorju će dan početi kišom koja bi se trebala brzo smiriti. Puhat će bura, podno Velebita ujutro jaka, a kasnije će na otvorenom moru puhati sjeverozapadnjak. Najviša temperatura u gorju oko 20, a na moru oko 28 stupnjeva Celzijevih.

POVEZANI ČLANCI:

U Dalmaciji te na krajnjem jugu zemlje sunčano u prvom dijelu dana uz moguću maglu, poslijepodne mjestimice grmljavinski pljuskovi koji bi se mogli proširiti do obale. Ujutro bura, a poslijepodne umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar koji će more, temperature 22 stupnja, lagano uzburkati. Dnevna temperatura zraka oko 26 stupnjeva Celzijevih.

Kraj tjedna u unutrašnjosti će ostati barem djelomice sunčan. Na istoku zemlje u petak u poslijepodnevnim satima moglo bi biti više oblaka i grmljavinskih pljuskova, uz jači sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu sunčano i toplije od prosjeka, dok na krajnjem jugu postoji šansa za pljusak. Puhat će umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak, a podno Velebita u petak i subotu očekuju se česti olujni udari.

VIDEO Vatrogasac spasio praščića od utapanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije