Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETRINJSKO I SISAČKO PODRUČJE

Nema opasnosti od novih poplava: Nakon Une, i Kupa u osjetnom padu

Pogled na poplavljeno područje Duge Rese kod mjesta Mrežnički Brig
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
22.05.2023.
u 09:43

Unatoč prolasku opasnosti, dežurne službe nastavljaju s učvršćivanjem nasipa, ispumpavanjem vode iz podruma  i sanacijom nastalih šteta

Nakon rijeke Une, i Kupa je na petrinjskom i sisačkom području u osjetnijem opadanju, pa su u ponedjeljak procjenjuje da je opasnost od novih poplava zasad prošla. Kupa kod Farkašića, uzvodno od Petrinje, opada u prosjeku po dva centimetra na sat, pa je jutros u 7 sati vodostaj iznosio 933 centimetra, što je još uvijek u području izvanrednog stanja.

Kod Šišinca je pad razine rijeke Kupe još osjetniji. Vodostaj Une se u cijelom toku nalazi u osjetnom padu i više ne predstavlja ugrozu za dežurne službe. Uz manje oscilacije, Sava uglavnom stagnira, i u 7 sati je vodostaj u Crncu kod Siska iznosio 700 centimetara, a kod Jasenovca 825 centimetara.

VIDEO Hrvatska Kostajnica pod vodom: Una je bila prejaka, očekuje se rast vodostaja

U gornjem toku između Zagreba i Siska, Sava je u opadanju, pa se očekuje njen pad i nizvodno od Siska. Dežurne službe ipak nastavljaju s učvršćivanjem nasipa, ispumpavanjem vode iz podruma  i sanacijom nastalih šteta na cijelom donedavno poplavljenom području. 

GALERIJA Poplave u Hrvatskoj uzrokovale velike probleme

Pogled na poplavljeno područje Duge Rese kod mjesta Mrežnički Brig
1/20
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije