Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kompromis u ep-u

Ipak bez izričitog poziva na priznanje Palestine

Flag bearer of Palestine Ahmad Maher leads the team into the Opening Ceremony of the 17th Asian Games in Incheon September 19, 2014.   REUTERS/Issei Kato (SOUTH KOREA  - Tags: SPORT ENTERTAINMENT)
Foto: Reuters/PIXSELL
17.12.2014.
u 07:00

EP načelno podržava priznanje palestinske državnosti i rješenje s dvije države

Europski parlament ipak neće izričito u svojoj rezoluciji pozvati države članice EU da priznaju Palestinu kao državu. Vidljivo je to iz kompromisnog teksta rezolucije, spremnog za usvajanje danas na plenarnoj sjednici EP-a u Strasbourgu, u koji je Večernji list jučer imao uvid.

Umjesto izričitog poziva na priznanje Palestine, kakav je stajao u ranijem nacrtu rezolucije napisanom u klubu zastupnika socijaldemokrata, sada u kompromisnom tekstu stoji opreznija formulacija bliža onoj koju su zagovarali europski pučani.

"EP načelno podržava priznanje palestinske državnosti i rješenje s dvije države, te vjeruje da to treba ići ruku pod ruku s napretkom u mirovnim pregovorima, koji trebaju biti ubrzani", glasi formulacija u prvoj točki zaključaka rezolucije koju će danas podržati većina zastupnika u EP-u iz raznih političkih grupa.

>>Kasapović: Moralna je obaveza Europe priznati Palestinu

>>Picula, Škrlec, Radoš 
i Tomašić za priznanje Palestine, Plenković i HDZ pozivaju na oprez

Komentara 3

Avatar velika jabuka
velika jabuka
10:17 17.12.2014.

Hrvatska treba bez zadrške priznati palestinsku državu, nikakva njanjasta 'uravnoteženosti' nije pravedna.

RM
rmd3
08:13 17.12.2014.

Sad ce se vidjet ko je demokracija a ko komunizam u EU .I dal će biti jedinstveni oko toga kao i oko EU a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije