Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostao bez 100 tisuća kuna

Investirao u kriptovalute pa nasjeo na prijevaru. Policija upozorava: 'Budite oprezni!'

Kriptovalute
Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija
17.08.2022.
u 15:38

Budite sumnjičavi, dobro se informirajte i potražite nepristrani financijski savjet prije nego što nekom date bankovne podatke ili uložite novac - ističe policija

Muškarac (45) s područja Krapinsko-zagorske županije nasjeo je na prijevaru prilikom investiranja u kriptovalute, izvijestila je policija. On je od rujna 2021. godine do jučer, 16. kolovoza, u više navrata putem društvenih mreža stupio u kontakt s nepoznatim osobama, uplatio novčani iznos od oko 100 tisuća kuna u cilju kupnje kriptovaluta, a nakon što je zatražio isplatu dobiti, nepoznati počinitelji to nisu učinili niti mu vratili uloženi novac.

Iz Policijske uprave krapinsko-zagorske upozoravaju građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve investicijskih prijevara. Također, ističu da postoji opasnost nailaska na počinitelje koji će vas pokušati prevariti ili ćete postati žrtve hakerskog napada.

- Budite sumnjičavi, dobro se informirajte i potražite nepristrani financijski savjet prije nego što nekom date bankovne podatke ili uložite novac. Kako bi izbjegli takve prijevare, prije svega je potrebno biti sumnjičav prema svim ponudama koje nude nerealno visoke prinose u vrlo kratkom razdoblju – to je prvi i najočigledniji znak da se radi o prijevarnim namjerama. Tijekom komunikacije nikome se ne bi smjeli dostavljati povjerljivi osobni podaci, fotografije osobnih isprava, bankovnih kartica, kao ni slati jednokratne zaporke aplikacija Internet bankarstva ni druge podatke za autorizaciju bankovnih transakcija - ističe policija.

VIDEO Stranac nasjeo na prijevaru: U Istri unajmio kuću za odmor pa se šokirao kad je stigao

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije