Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ni slučajno ne otvarajte

Nova prijevara kruži internetom: 'Ovako izgleda poruka, predstavljaju se kao policija'

zagorska policija
PU krapinsko-zagorska
17.08.2022.
u 14:47

Radi se o zlonamjernoj elektroničkoj pošti koja nije upućena sa servera Ministarstva unutarnjih poslova, dakle ne radi se o mailu Policijske uprave krapinsko-zagorske", stoji u priopćenju policije

Policijska uprava krapinsko-zagorska u jutarnjim satima zaprimila je više prijava građana i poduzeća koji su na svoje adrese elektroničke pošte zaprimili sumnjive poruke elektroničke pošte koja je navodno upućena s adrese Policijske uprave krapinsko-zagorske.

"Upozoravamo građane da ne otvaraju elektroničku poštu s adrese krapinsko.zagorska@policija.hr, da ne otvaraju linkove i da privitke ne preuzimaju na svoje uređaje. Radi se o zlonamjernoj elektroničkoj pošti koja nije upućena sa servera Ministarstva unutarnjih poslova, dakle ne radi se o mailu Policijske uprave krapinsko-zagorske", stoji u priopćenju policije.

Foto: PU krapinsko-zagorska

Sadržaj poruke elektroničke pošte:

"Zahtjev za ponudu, broj 17-0822-0397
Mi smo Policijska uprava krapinsko-zagorska.
Čuli smo za izvrsnost vaše tvrtke. Naše sjedište treba vašu ponudu cijena za naš proračun za 2022. (u prilogu). Ovaj proračun sufinancira Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Pošaljite ponudu prije 23. kolovoza 2022. Pronađite privitak i javite nam ako trebate više informacija.
Hvala i srdačan pozdrav.

U potpisu: Policijska uprava krapinsko-zagorska i Marijana Mužar- Policijska službenica za odnose s javnošću", objavili su iz policije.

Komentara 1

DU
Deleted user
18:26 17.08.2022.

Trebalo bi sve pretrpljene materijalne štete, krađe i ostalo, putem el.pošte ili spama prebacit na davatelje telekomunikacionih usluga! Koji su dužni osigurati kvalitetnu uslugu. Zamislimo gradski vodovod s otrovom, ili struju na 110 volti? Pod hitno, i zakonom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije