Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objekti nisu ugroženi

Požar kod Vrpolja pod kontrolom vatrogasaca, policija zbog izazivanja buktinje privela 36-godišnjaka

Veliki požar kod Vrpolja uz kopnene snage gase i četiri kanadera
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/22
17.08.2022.
u 17:57

Osumnjičeni će uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, navode iz policije

Požar na području Vrpolja kod Šibenika, koji se uslijed jačanja vjetra ponovno aktivirao oko 13 sati, pod kontrolom je vatrogasaca, navodi Hrvatska vatrogasna zajednica. Zračne snage napustile su požarište u 15:22 sati, a u intervenciji gašenja sudjeluje 38 vatrogasaca s 15 vatrogasnih vozila. Požar se, podsjetimo, ponovno aktivirao nakon što je jutros oko 6 sati lokaliziran, a na požarište su bila upućena dva Canadaira.

- Požar koji je jutros lokaliziran ponovno se aktivirao. Objekti nisu ugroženi i na terenu su vatrogasne i zračne snage te vjerujemo kako će požar uskoro biti stavljen pod kontrolu – rekao je ranije glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

VIDEO U Vrpolju kod Šibenika u utorak buknuo požar

MORH je, također, danas izvijestio da su dva aviona Canadair CL-415 upućena u Vrpolje na gašenje požara.

Zbog požara koji je izbio jučer oko 15.15 sati, u Policijskoj postaji Šibenik provedeno je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, izvijestila je Policijska uprava šibensko-kninska, utvrđeno je kako je osumnjičeni 16. kolovoza u popodnevnim satima u Vrpolju krajnjom nepažnjom iza kuće odložio žar odakle se razvila vatra koja je nošena jakim vjetrom prerasla u požar većih razmjera. 

VIDEO U Vrpolju kod Šibenika u utorak buknuo požar

Požar je jučer gasilo preko 60 vatrogasaca s 21 vozilom, kao i zračne snage - četiri Canadaira i tri Air-Tractora od 15.37 do 20.20 sati. Izgorjela površina niskog raslinja i borove šume je procijenjena na oko 100 hektara.

Osumnjičeni će uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, navode iz policije.

Komentara 2

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
08:34 18.08.2022.

Požar kod Vrpolja pod kontrolom vatrogasaca, policija zbog izazivanja buktinje privela 36-godišnjaka domoljubnog pravog hrvata koji nije za sramni dom nego za vruci plamen spreman.

KA
kajinx
15:40 17.08.2022.

Ništa novoga, kada bi stavili ime, onda bi to bilo novo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije