Naslovnica Vijesti Crna kronika

Interpol BiH dobio tjeralicu za privođenje Zdravka Mamića

Tjeralica za Mamićem objavljena je na stranicama hrvatskog MUP-a
13. lipnja 2018. u 16:16 93 komentara 20425 prikaza
Zdravko Mamić - tjeralica
Foto: Screenshot
Pogledajte galeriju 1/5

Bosanskohercegovački ured Interpola primio je zahtjev Republike Hrvatske za privođenje Dinamova dužnosnika Zdravka Mamića, po tjeralici koju su raspisale vlasti Republike Hrvatske.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović predstavila prijedloge mjera populacijske politike Predsjednica o Mamiću: 'Otkud vam ta ideja da mi je prijatelj, tri godine se nismo čuli?'

"Stigao je zahtjev u Interpol", rekao je neimenovani dužnosnik u ministarstvu sigurnosti BiH.

Pojasnio je kako će Mamić biti priveden u Sud BiH te će se izjasniti o tome ima li bosanskohercegovačko državljanstvo, kao i protivi li se izručenju Republici Hrvatskoj.

Zdravko Mamić - tjeralica
1 / 15
Savjetnik Dinama Zdravko Mamić nepravomoćno je osuđen na šest i pol godina zatvora.

Tjeralica za Mamićem objavljena je na stranicama hrvatskog MUP-a. Navodi se kako ga se traži zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te da je nalog za tjeralicu izdao Županijski sud u Osijeku.

[video: 25250 / ]

"U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: policija@mup.hr", stoji na stranicama MUP-a.

Zdravko Mamić žrtva svog karaktera Ljudi oko Mamića: Ulizice i suradnici koji su ga tapšali po ramenu već su se počeli radovati

Državna policijska agencija (SIPA) u srijedu još nije dobila nalog za Mamićevo privođenje.

U službenom odgovoru Hini iz ureda Interpola u BiH koji djeluje pri Upravi za koordinaciju policijskih tijela BiH, navodi se da ta institucija 'nije ovlaštena davati informacije' o tome je li za Zdravka Mamića stigao zahtjev za privođenje i izručenje Republici Hrvatskoj nakon nepravomoćne presude Suda u Osijeku kojom je proglašen krivim i osuđen na 6 godina i šest mjeseci zatvora. Pojasnili su da upit treba uputiti 'hrvatskim nadležnim vlastima'.

Kolinda Grabar-Kitarović 3 godine od rođendana Predsjednica uopće nije bila prisluškivana u akciji Mamić?

Županijski sud u Osijeku u utorak je izdao nalog Policijskoj upravi osječko-baranjskoj da raspiše domaću i međunarodnu tjeralicu za Zdravkom Mamićem. Za područje Europske unije izdan je europski uhidbeni nalog.

Dinamov savjetnik Zdravko Mamić nalazi se u Međugorju, s obzirom da ima dvojno državljanstvo. S obzirom na odredbe Ustava, BiH ne izručuje svoje državljane.

Zdravko Mamić - tjeralica
1 / 15
Zdravko Mamić
Zdravko Mamić Otkrio i zbog čega Zdravko Mamić zamjera Modriću: Luka me razočarao!
ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas