Naslovnica Vijesti Hrvatska

Interna revizija istražuje trošenje 20 milijuna kuna u Radmanovu mandatu

Interna revizija istražuje moguće višegodišnje nenamjensko trošenje novca iz državnog proračuna za radijski program 'Glas Hrvatske' i nedavno ukinutu 'Sliku Hrvatske', televizijski program za dijasporu koji se do prošlog tjedna emitirao preko satelita
21. ožujka 2016. u 16:50 17 komentara 752 prikaza
Goran Radman
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Novo vodstvo Hrvatske radiotelevizije (HRT) potvrdilo je da je u tijeku interna revizija projekata koji su se provodili u mandatu bivšeg glavnog ravnatelja Gorana Radmana jer se iz financijskih izvješća nije moglo utvrditi gdje je utrošeno najmanje dvadesetak milijuna kuna.

Na HRT-u su Hini potvrdili da se istražuju i aktivni poslovno-produkcijski i koprodukcijski ugovori s Radio-televizijom Srbije (RTS) sklopljeni nakon sporazuma o suradnji koji je Radman u ime HRT-a u prosincu prošle godine potpisao u Beogradu.

Među njima je kao prvi zajednički poslijeratni projekt HRT-a i RTS-a navedena serija posvećena Tinu Ujeviću "Tin – trideset godina putovanja", a HRT je navodno otkupio i jednu srpsku seriju koju su nedavno razriješeni HTV-ovi urednici programa odbili prikazati. Novo vodstvo javne radiotelevizije o tome bi se tek trebalo očitovati.

Kako se saznaje s HRT-a, interna revizija istražuje moguće višegodišnje nenamjensko trošenje novca iz državnog proračuna za radijski program "Glas Hrvatske" i nedavno ukinutu "Sliku Hrvatske", televizijski program za dijasporu koji se do prošlog tjedna emitirao preko satelita.

Za te se emisije, a većinom za "Glas Hrvatske", godišnje iz proračuna izdvajalo oko 13 milijuna kuna.

Prema neslužbenim izvorima s HRT-a, dosadašnja urednica tih programa višekratno je upozoravala da su troškovi značajno manji od doznačenog novca. Od 2013. do 2015. svake je godine višak navodno iznosio oko šest milijuna kuna ili ukupno oko 18 milijuna kuna u tri godine mandata bivšeg poslovodstva.

Novac je, navodno, utrošen na druge programske sadržaje, a novo vodstvo HRT-a o tome će se, prema najavama, službeno očitovati tek nakon izvješća revizije.

>>Novokmet je smijenio 40 kolega, Kovačić je zasad na pola puta

>>Goran Radman: Nema zakonite osnove za moje razrješenje

A1 izdvaja za Vas

 • pinkec:

  Hitno trebamo jedno mjestu u Remetincu!

 • Avatar WHAZZUP
  WHAZZUP:

  opa....štafet nosač bi mogao na duuuguuu robijiu?....i to je nešto kad ga nismo sudili za izdaju....glavno da je dugo!

 • Avatar WHAZZUP
  WHAZZUP:

  s kim je dijelio...to je također pitanje...jel to klavir raštimer ili netko drugi iz udbe?