Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Intenzivirati suradnju obavještajnih agencija radi stabilnosti regije

Potvrđena je visoka razina suradnje i povjerenja između hrvatske i američke strane u pitanjima sigurnosti i borbe protiv terorizma
09. kolovoza 2017. u 13:43 1 komentara 855 prikaza
Daniel Markić
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Ravnatelj SOA-e Daniel Markić sa suradnicima prošlog je petka u Zagrebu bio domaćin delegaciji Kongresa Sjedinjenih Američkih Država na čelu s kongresnikom Devinom Nunesom, predsjedajućim Stalnog odbora Predstavničkog doma za obavještajne poslove. U delegaciji je bio i kongresnik Erick Alan Crawford.

ISIL Zarobljenik propjevao Otkriven kamp ISIL-a za obuku džihadista za napade po Europi

Tema sastanka vrha hrvatske obavještajne zajednice i američkih kongresnika mjerodavnih za obavještajna pitanja bila je sigurnosna situacija u jugoistočnoj Europi, borba protiv terorizma, protuobavještajni rad, demokratska kontrola nad radom agencija te sigurnosno-obavještajna suradnja između SAD-a i Hrvatske.

Borac ISIL-a Nepopravljivi Poslali islamiste da se deradikaliziraju, a oni postali još radikalniji

Potvrđena je visoka razina suradnje i povjerenja između hrvatske i američke strane u pitanjima sigurnosti, a primarno je razgovarano o suradnje u borbi protiv terorizma. Prije Zagreba, delagacija je bila u BiH te razgovarala s članovima Predsjedništva BiH Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem.

Zaključeno je da je prioritet stabilnost u regiji, provođenje reformi unutar BiH te intenziviranje suradnje sa susjednim državama kako bi se pojačala sigurnost zapadnog Balkana.

Mike Pence SILOM CRTAJU GRANICE Mike Pence u Crnoj Gori: Rusija destabilizira Balkan wtc (1) Nakon dvije godine Identificirana još jedna žrtva terorističkog napada 11. rujna 2001.
psina
BLISKI SUSRET
Rijedak prizor u moru kod Istre: Ribar snimio drugu najveću živuću ribu na svijetu
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
  • Avatar comparator
    comparator:

    USA bi trebao već jednom shvatiti i prihvatiti našu zapadnu orijentaciju i više se pouzdati u nas kako bi Hrvatska imala sigurnost u partnerstvo bez obzira na promjene vlada koje tamo naglo mijenjaju svoje planove za Balkan . Hrvatska ima ... prikaži još! želju biti partner i tako sačuvati svoju sigurnost i u nijednom pogledu ne želi biti moneta kojom se trguje.