Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žalbe urodile plodom

Inspekcija provjerava Prostorni plan Općine Matulji

azbest01
Goran Kovačić/PIXSELL
20.05.2010.
u 16:52

U “Eko Kvarneru” tvrde da je od izrade novog PPUO-a do sada izdano više od tisuću dozvola za gradnju na matuljskim brežuljcima.

Prigovori građana i zahtjevi ekologa iz udruge “Eko Kvarner” Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva urodili su plodom – pokrenut je inspekcijski nadzor nad Prostornim planom uređenja općine Matulji zbog sumnji da se “novim” PPUO-om Matulja, a pogotovo u vrijeme njegove izrade, od početka 2007. do danas, izdavanjem lokacijskih i građevinskih dozvola ugrožavao zeleni pojas, okolni brežuljci i šume. Pretpostavlja se da je na nedopuštenom području već niknulo ili je u planu tisuću objekata.

– Ministarstvo je od Općine Matulji zatražilo reviziju svih zemljišta vraćenih u građevni dio Prostornog plana, a bila su u zelenom pojasu, a od opatijske ispostave Upravnog odjela za graditeljstvo broj izdanih lokacijskih dozvola u zelenom pojasu – objašnjava Mirjana Šabanović, predsjednica matuljskog ogranka “Eko Kvarnera”. Iz udruge poručuju da neće stati samo na tome pa su tako resornom ministarstvu već odaslali zahtjev da se obavi analiza svih dozvola izdanih u “prijelaznom” razdoblju (od 1. siječnja 2007. do donošenja plana) te da se ponište one nezakonite. Šabanović drži da je moratorij na gradnju trebalo proglasiti još za izrade općinskog plana koji danas vrijedi samo na papiru, a u praksi nije usklađen sa županijskim.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije