Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJAČANA SIGURNOST

Indijske zračne luke pod uzbunom zbog terorističke prijetnje

Bangalore aerodrom
AFP
22.01.2010.
u 09:47

U četvrtak su obavještajne službe upozorile indijsku vladu na terorističke planove Al-Qa'ide i pakistanskih militanata da otmu zrakoplov pa su sve zračne luke pojačale mjere sigurnosti.

Indijski zračni promet je od početka tjedna u kaosu zbog iznimno guste zimske magle, a prolaz putnika i robe bit će dodatno usporen pojačanim sigurnosnim mjerama koje je najavio glasnogovornik agencije za zračni promet Moushumi Chakravarty. Sve putnike posebno pažljivo pretražuju, a pripadnici osiguranja bit će u zrakoplovima na svim letovima.

 Prijetnja je otkrivena kad je ispitivan Amjad Khwaja (uhićen prošli tjedan u Chennaiju), čelnik jedne od militantnih grupa Harkat-ul-Jihad-al-Islamija, od kojeg je policija doznala da Al-Qa'ida i pakistanska Lashkar-e-Taiba planiraju oteti zrakoplov jedne od dviju indijskih tvrtki, Air Indije ili Indian Airlinesa, na letu do neke od susjednih azijskih zemalja.

 Upozorenje je stiglo nekoliko dana nakon što je američki ministar obrane Robert Gates upozorio da će militanti povezani s Al-Qa'idom pokušati razbuktati sukob između Indije i Pakistana do otvorenog rata. Napori da se razriješe sukobi ta dva susjeda oko Kašmira stavljeni su "na led" nakon što je deset militanata iz Pakistana 2008. krenulo na trodnevni ubilački pohod po Mumbaiju i ubilo 166 osoba.

 Zadnji indijski zrakoplov otet je u prosincu 1999. (let Air Indije na liniji Katmandu-Kandahar), a 167 putnika i članova posade pušteno je u zamjenu za oslobađanje četvero islamskih militanata iz zatvora.

 

Komentara 6

OB
-obrisani-
18:58 22.01.2010.

Muslimane cijeli svijet napada. Amerikanci, zidovi, evropljani, kinezi. I u Kini su se poceli ispaljivati. Njihove babe hodaju ko mrakace. Covek se usere kad ih vidi. Zapravo, te su babe vjerovatno izrazito ruzne. No, one takodjer plase i mladje i stare, a narocito malu djecu. Sretni Sizif, ne znam da li ti je poznato no muslimani najvise od svih mrze hindu tj indijce. Vise od zidova i krscana. Indija je toga svjesna i nastoji da do rata ne dodje. Trudi se.

OB
-obrisani-
10:23 22.01.2010.

Bas se pitam kojemu se to bogu obracaju teroristi? Ali nesto znam sigurno - to nikako ne mogu biti muslimani ...

OB
-obrisani-
11:01 22.01.2010.

Jedno je jasno - Indijci ce njima je*** mater kao obicno. Ukokat ce sve do zadnjega bez pardona. To teroristi ocito i zele. Nije lose ono s 36 djevica ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije