Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cjepivo Sputnjik V

Indija odobrila rusko cjepivo Sputnjik V

Covid-19 - Vaccination Campaign - Bangladesh
Foto: SUVRA KANTI DAS/ABACA/PIXSELL
1/2
13.04.2021.
u 09:40

Indija je potvrdila u utorak novih 161.736 zaraženih koronavirusom, što je ponovno najveći dnevni rekord na svijetu

Indija je odobrila rusko cjepivo Sputnjik V protiv covida-19, objavila je velika lokalna farmaceutska tvrtka u toj zemlji od 1,3 milijardi stanovnika koja je u utorak ponovno imala najveći broj novozaraženih u svijetu. 

"Sretni smo što smo ishodili odobrenje za uporabu Sputnjika V u Indiji", rekao je G.V. Prasad, generalni direktor tvrtke Dr Reddy's Laboratories u priopćenju koje prenosi francuska agencija France presse.

Indija je potvrdila u utorak novih 161.736 zaraženih koronavirusom, što je ponovno najveći dnevni rekord na svijetu u zemlji s potvrđenih 13,69 milijuna zaraženih, prema podacima ministarstva zdravstva.

Broj umrlih zaraženih covidom-19 narastao je u Indiji za 879 i sada iznosi 171.058, prema zadnjim podacima na stranicama Sveučilišne bolnice Johns Hopkins.

Međutim, brojke o zaraženima i umrlima od covida u utorak su obično niže jer kasne rezultati testa objavljeni tijekom vikenda.

Indija je u ponedjeljak registrirala 168.912 slučajeva zaraze dok raste zabrinutost zbog daljnjeg širenja zaraze sa stotinama tisuća vjernika koji su se uputili na ritualno kupanje u rijeci Ganges.  

Ključne riječi

Komentara 2

SO
Sotona
11:34 13.04.2021.

Neznam kad se to dogodilo prije 3 mjeseca ili prije 6 mjeseci da su naručili to..,. Njemci javili Erdogan je dobio isporuku zabadava neka proba ako je zadovoljan neka plati ako ne neka vrati .Tako je zaobišao diktat za EUza EU Tko se jedna čalnica EU isto igra sa Rusijom da pokaže kako su pametni poruči par milion doza pa onda mjesec dana kasnije vračaju sve zapakovano bez da su probali koristiti .. Više provokativno i zlonamjerno da ih se bojkotira ,,,Jer im EU= ( NATO) nije proanalizirao i prekontrolirao i dao dozvolu za korištenje ............

MP
miroslav.petkovic.7564
09:51 13.04.2021.

Rusija sad ima preko tri ipol milijarde ljudi zainteresiranih za njihova cjepiv a i kupnju ..Napravili su cetri cjepiva....Pomazu cjelom svjetu protiv pandemije...Jucer ovdje u Rusiji slavili smo prvog covjeka u svemiru Jurija Gagarina slavio je cjeli svjet.Tu veliku pobjedu Sovjetske i Ruske nauke..Eh Gagarin ti si letio blize suncu....Sad opet Sputnjik V pobidija kao i Sputnjik satelit davne 1957 godine..Rusija se vratila nauci novim patentima...Hvala im .Sta kazu domaci amerikanci knedla u grlu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije