Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konačno pred sucem

Indija iščekuje 'brzo' suđenje silovateljima studentice

indija,silovanje
Reuters/PIXSELL
21.01.2013.
u 11:28

Početak postupka na ''brzom'' sudu odgođen je već u ranim jutarnjim satima i to zbog rasprave između sudaca i odvjetnika, odnosno zbog zahtjeva jednog od optuženika koji je zatražio da se suđenje premjesti iz glavnog grada.

Indija je u iščekivanju početka suđenja stoljeća! Naime, danas u New Delhiju počinje sudski proces protiv petorice Indijaca koji su optuženi za silovanje i ubojstvo 23-godišnje studentice Jyoti Singh Pandey, javlja BBC.

Riječ je o Ramu Singhu, njegovu bratu Mukeshu, Pawanu Gupti, Vinayju Sharmu i Akshayu Thakuru, dok će se šestom osumnjičeniku suditi na sudu za maloljetnike jer ima samo 17 godina.

Početak postupka na ''brzom'' sudu odgođen je već u ranim jutarnjim satima i to zbog rasprave između sudaca i odvjetnika, odnosno zbog zahtjeva jednog od optuženika koji je zatražio da se suđenje premjesti iz glavnog grada.

Odvjetnik koji zastupa Rama Singha ocijenio je da velika medijska pozornost u glavnom gradu može dovesti do nepravednog suđenja. Prošlog tjedna drugi odvjetnik tvrdio je da su optuženi muškarci bili mučeni i prisiljeni priznati krivnju, no policija na takve navode nije reagirala.

Dok odvjetnici pokušavaju odgoditi početak suđenja, javnost je sve ogorčenija, ali i roditelji žrtve koji su se obrušili na konzervativne političare koji su njihovu kćer optužili da je sama odgovorna za zločin koji su nad njom počinili. Javnost, posebno žene pozivaju na oštrije kažnjavanje silovanja te zakonsku reformu koja bi omogućila da se svako silovanje prijavi policiji i kazni. Vlada je najavila da će pooštriti zakone te uvesti nužne promjene kako bi osigurala veću sigurnost za žene.

>>Počinje suđenje silovateljima Indijke, prijeti im smrtna kazna

Ključne riječi

Komentara 1

PO
.porani
07:06 22.01.2013.

Uobicajeno indijsko pravosudje bi ovo sudjenje razvlacilo mozda i deset ili vise godina i na kraju nebi bilo nista. Nadajmo se kako ce pritisak javnosti imati pozitivan nutjecaj na endemicnu lijenost i korupciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije