Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRE VIJESTI

Imunolog Trobonjača optimističan oko razvoja epidemije: 'Vjerujem da će se to dogoditi ove godine'

Imunolog Zlatko Trobonjača
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
16.01.2022.
u 08:25

Omikron je blaža varijanta, a uz to se akumulirala imunost

Sve upućuje na to da je omikron blaža varijanta koronavirusa, ali imunolog Zlatko Trobonjača o tome i dalje govori oprezno. U razgovoru za Dnevnik Nove TV pojasnio je kako se virus, koliko su vidjeli, više širi po bronhalnom stablu, a manje po plućnom tkivu i time onda na neki način izaziva sam po sebi blažu bolest.

Uz to se akumulirala imunost. Što cijepljenjem, što preboljevanjem. Profesor Trobonjača ističe kako će u jednom trenutku ta imunost biti tolika da će moći taj virus blokirati.

"Ja vjerujem da će se to dogoditi ove godine, pogotovo u drugom dijelu ove godine, da će naše društvo imati toliko imunosti da ćemo se ipak moći odupirati u novim sojevima ovog virusa", zaključio je Trobonjača.

 

Komentara 22

Avatar abakus1
abakus1
08:59 16.01.2022.

Ovaj Trabunjača ostat će po zlu poznat... bilo bi mu najbolje da se zavuče negdje u mišju rupu i prestane trabunjati. Odtrabunjao je svoje...

V0
Vlaskoulicanec3.0
08:27 16.01.2022.

Trabunjača okreće ploču... Imam osjećaj da štakori napuštaju brod!!!

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
08:51 16.01.2022.

Pocelo je okretanje kaputa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije