Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj agonije

Imovina ide na bubanj, sindikalci pozivaju Državno odvjetništvo

susionica
26.11.2010.
u 15:43

U deset godina zaposleni u vrpoljačkom pogonu efektivno su radili samo četiri mjeseca. Imovina Sušionice prodavat će se na dražbi kao cjelina, odlučio je Trgovački sud u Brodu

Vrpoljačka Sušionica voća i povrća ide na bubanj! Takav epilog je epilog stečajnog postupka pokrenutog prije dva mjeseca predložio i stečajni upravitelj Miroslav Mikić, ističući kako je Sušionica od samog početka bilježila gubitke te kako nisu postojali uvjeti za nastavak proizvodnje.

Radnicima mrvice

Gubici ove tvornice popeli su se na 95 milijuna kuna, a na ročištu je čak rečeno kako su u deset godina postojanja njezini radnici efektivno radili svega četiri mjeseca. Prema odluci Trgovačkog suda u Slavonskom Brodu, imovina Sušionice prodavat će se kao jedna cjelina u nekoliko dražbi, a to prema stečajnom upravitelju znači da bi kupac trebao biti zainteresiran za nastavak proizvodnje. – Država je punih deset godina praktično bacala novac u bunar. Mnogo smo puta predlagali da se izradi stečajni plan i da se Sušionica privatizira po uzoru na druge slične pogone u Slavoniji. Nažalost, uvijek smo nailazili na zid – kaže Slavko Kotromanović, regionalni povjerenik PPDIV-a, dodajući kako su stečajni plan dobili od brodske tvrtke Hlad koja trenutačno koristi proizvodni pogon u Vrpolju. Prijavljene tražbine od 122 milijuna kuna namirit će se sukladno stečajnom postupku, a 99 posto imovine je u razlučnom pravu države kroz Ministarstvo financija, Poreznu upravu i Fond za privatizaciju, zbog čega će vrlo malo novca ostati za namirenje radnika.

Davali lažna obećanja

Potraživanja radnika najvećim dijelom odnose na doprinose koji godinama nisu uplaćivani. – Stalno su nam davali lažna obećanja i govorili da se ne brinemo jer će se, tobože, nešto riješiti. Umjesto toga uslijedila je likvidacija. Stečaj je trebalo provesti davno prije – ističe Slavko Devčić, sindikalni povjerenik Sušionice. Sindikalci smatraju kako bi posla moglo biti i za Državno odvjetništvo, koje bi trebalo ispitati istinitost nagađanja kako se ta atraktivna lokacija na raskržiju autoceste i koridora 5c čuva za nečije skladište.

Ključne riječi

Komentara 1

LI
livada
18:42 26.11.2010.

živio sočko!! živio!! živili lopovi!! živili!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije