Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mladima daju 45.000 kn kako bi ih potaknuli na ostanak

Budalić je rekao da će te demografske mjere imati pozitivan učinak u Imotskom jer demografske mjere koje se već provode u tom gradu daju pozitivne rezultate
13. rujna 2019. u 17:29 1 komentara 864 prikaza
Davor Božinović i Ivan Budalić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Gradska uprava Imotskog objavila je u petak poziv za podnošenje prijave za dodjelu nepovratnog novca do 45.000 kuna mladim obiteljima za izgradnju i obnovu kuća na području grada kao demografsku mjeru kako bih se pridonijelo njihovu ostanku i povećanju stanovništva.

Dječja autosjedalica DJECA U PROMETU Neimaština ne može biti izgovor za prijevoz djeteta bez sjedalice

"Ove smo godine iz gradskog proračuna osigurali milijun kuna kao bespovratnu pomoć mladim obiteljima u izgradnji i obnovi kuća radi demografske obnove i povećanja broja stanovništva u Imotskom", rekao je za Hinu gradonačelnik Ivan Budalić.

Kako se navodi u pozivu, mlade obitelji s četvero i više djece moći će za izgradnju ili adaptaciju kuće nepovratno dobiti 45.000 kuna, a obitelji s troje djece 40.000 kuna.

Mlade obitelji s dvoje djece moći će odbiti 30.000 kuna, s jednim djetetom 25.000 kuna, a obitelji bez djece moći će računati na 20.000 kuna. Kako je objašnjeno, za svako dijete s teškoćama u razvoju moći će dobiti dodatnih 5.000 kuna.

Vrlo zanimljivo Roditelji, obratite pažnju na vaše najmanje: Ako žele pričati s vama, uzvratite im jer tako uče nove riječi

Budalić je rekao da će te demografske mjere imati pozitivan učinak u Imotskom jer demografske mjere koje se već provode u tom gradu daju pozitivne rezultate. Istaknuo je kako se u Imotskom povećava broj trudnica otkako se u tom gradu provodi demografska mjera da se za svako treće i iduće novorođeno dijete iz gradskog proračuna daje nepovratna financijska pomoć od 50.000 kuna, za svako drugo rođeno dijete 20.000 kuna, a za prvo 10.000 kuna. Dodao je da su za svako treće rođeno dijete roditelji u Imotskom oslobođeni polovice plaćanja troškova u vrtićima.

Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
dr.sc. Mario Bagat
ISTRAŽILI SMO
Zašto je bitno da znate razlike između dopunskog i dodatnog osiguranja
  • Mimosvit:

    To nisu nikakve demografske mjere nego korupcija i kupovina glasova. Boje se da će glasovi otići Škori. Svi koji ne dobiju 45 000 hrk neka glasuju za Škoru.