Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO OSUĐEN NA 8 GODINA I 5 MJESECI

'Imate priliku ozdraviti, završiti neki zanat i normalno živjeti, a ne ići okolo napušen i provaljivati'

Zagreb: Objavljena presuda Mariju Horvatu za pokušaj ubojstva djelatnika Čistoče
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
04.02.2021.
u 15:35

Horvatu je izrečena i mjera obaveznog liječenja od ovisnosti o drogama

Ovih osam godina i pet mjeseci dug je vremenski period. Imat ćete priliku ozdraviti, završiti neki zanat  i moći normalno živjeti, a ne ići okolo napušen i provaljivati u aute - rekao je Mariju Horvatu  (41) sudac  Zdravko  Majerović, predsjednik sudskog vijeća zagrebačkog Županijskog suda, obrazlažući mu nepravomoćnu presudu.

Horvat je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora, a  pojedinačno je za pokušaj  teškog ubojstva Josipa Smiljčića (35), djelatnika Čistoće dobio sedam godina zatvora, za krađu pištolja iz kojeg je pucao u Smiljčića godinu dana, a za pokušaj teške krađe iz auta na zagrebačkom Bukovcu, nakon čega ga je Smiljčić zaustavio, sedam mjeseci zatvora. U zbiru mu je izrečena jedinstvena kazna koja je uvijek manja od zbroja pojedinačnih kazni. Horvatu je izrečena i mjera obaveznog liječenja od ovisnosti o drogama.

Video: Pokušali spriječiti pljačku automobila pa pljačkaš na njih zapucao - ranjen radnik Čistoće

- Priznali sete krađu pištolja iz auta i pokušaj provale u drugi auto nakon čega vas je zaustavio Smiljčić. Priznali ste i da ste pucali u njega no tvrdili ste da ga niste pokušali ubiti, ali sud je utvrdio da ste ga pokušali ubiti in ije prihvatio vašu verziju da ste pucali preko ramena već Smiljčićevu verziju- rekao je sudac Majerović obrazlažući presudu.

Horvat je, naime, tvrdio kako je pucao tako da je s desnom rukom stavio pištolj preko svog lijevog ramena i opalio ne bi li se Smiljčić uplašio i taj ga je metak je pogodio djelatnika zagrebačke Čistoće.  Bilo je to neposredno nakon što je 27. siječnja 2020. na Bukovačkoj cesti u Zagrebu napušen čekićem pokušao razbiti staklo na autu.

Nakon što je pucao u Smiljčića je pobjegao na biciklu, no uskoro je uhićen. U obrani je izrazio i kajanje te je više puta ponovio da nije imao namjeru ubiti Smiljčića. Tvrdio je i da se uplašio za svoj život jer je astmatičar, pa se počeo gušiti kada ga je Smiljčić pritisnuo o tlo.

Komentara 1

Avatar raco
raco
15:42 04.02.2021.

"napušen", pravi književno novinarski izraz, pa valjda pod utjecajem opojne droge???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije