Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA MARIJU HORVATU 4. VELJAČE

'Pucao sam da bih ga skinuo sa sebe. Nisam mogao disati. Gušio sam se i padao u trans'

Zagreb: Počelo suđenje Mariju Horvatu za pokušaj ubojstva djelatnika Čistoće
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
02.02.2021.
u 16:05

Odgovarajući na pitanja Horvat je kazao i da 20-ak godina ima problema s drogom, da se u više navrata liječio od ovisnosti, da je nezaposlen i da živi od socijalne pomoći. Kazao je i da nikada prije nije pucao iz pištolja, a ponovio je i da se kaje zbog svega što se dogodilo

Kada sam izašao iz kafića, čekićem sam udario staklo automobila.  Bio sam napušen, nisam imao novaca i mislio sam da ću unutra pronaći neke stvari. No uključio se alarm pa sam na biciklu krenuo dalje. Tu je stajao taj kamion Čistoće, a iz njega je iskočio jedan  čovjek.  Primio me je za volan bicikla i povukao prema parku. Dvojica su me srušila na zemlju, a ovaj koji je ranjen, sjeo mi je na leđa, odnosno koljenom me stisnuo između laktova. Kasnije mi je još jedan sjeo na leđa,  a jedan mi je stajao na rukama. Nakon otprilike pet minuta dvojica su se maknuli i samo je ovaj ranjeni bio na meni. Dvaput sam pucao da bi ga uplašio - kazao je u svojoj obrani Mario Horvat.

Njemu se na zagrebačkom Županijskom sudu sudi zbog optužbi da je lani u siječnju pokušao ubiti Josipa Smiljčića, djelatnika Čistoće, koji ga je zatekao dok je provaljivao u automobil na Bukovcu. Horvat je pokušao objasniti i zašto je pucao u Smiljčića.

Video: Pokušali spriječiti pljačku automobila pa pljačkaš na njih zapucao - ranjen radnik Čistoće

-  Imam astmu, a on me gušio i tukao po glavi. Pucao sam tako da sam s desnom rukom stavio pištolj preko svog lijevog ramena i jedan put opalio ne bi li se on uplašio i taj ga je metak je pogodio. Kada sam se ustao, opalio sam još dva metka u pod kako bi se  drugi uplašili. Biciklom sam se odvezao u Ulicu Rebrovac III, tu sam sjedio i pušio i razmišljao. Kada je došla policija, preskočio sam zid. Policajac je dva puta zapucao i krenuo za mnom pa sam se predao - kazao je Horvat kojem će nepravomoćna presuda biti objavljena 4. veljače.

Odgovarajući na pitanja, Horvat je kazao i da nije imao namjeru ubiti djelatnika Čistoće.

- Pucao sam da bih ga skinuo sa sebe. Nisam mogao disati, padao sam u trans. Kada sam se počeo gušiti, iz unutarnjeg džepa jakne sam uzeo taj pištolj i opalio. Nakon što sam pogodio tog čovjeka koji je bio iza mene, on se nekako stvorio ispred mene kada sam se i ja ustao. Onda sam ja ispalio i sljedeća dva hica u pod. Kada sam ga pogodio osjetio sam „lakoću“ pa sam se podigao. Tek kada sam ga ugledao ispred sebe, shvatio sam da je ranjen. On se spustio  dolje do ceste, naslonio se na stup i čuo sam ga kako je nekome rekao da mu zove sestru - kazao je još Horvat.

Ponovio je da nije imao namjeru nikoga ubiti te da mu je žao zbog svega.  - Radi  svega toga ne osjećam se dobro. Često se toga sjetim. Sve mi to prođe kroz glavu, ali prije nego što sam to učinio oni su mene tukli. Žao mi je zbog  svega toga ali vrijeme ne mogu vratiti - dodao je.

Odgovarajući na pitanja Horvat je kazao i da 20-ak godina ima problema s drogom, da se u više navrata liječio od ovisnosti, da je nezaposlen i da živi od socijalne pomoći. Kazao je i da nikada prije nije pucao iz pištolja, a ponovio je i da se kaje zbog svega što se dogodilo. U završnim govorima tužiteljstvo je navelo kako smatra da je dokazano da je Horvat počinio to za što ga se tereti te su zatražili osuđujuću presudu i produljenje istražnog zatvora.

Horvatov branitelj je u svom završnom govoru istaknuo da bi sud prilikom donošenja presude trebao imati u vidu Horvatov raniji težak život i njegovo iskreno priznanje. Sporni  su mu iskazi djelatnika Čistoće, za koje smatra da nisu istiniti.  Naveo je da u svojim iskazima djelatnici Čistoće nisu spominjali da su Horvata, koji ima astmu, svojim ponašanjem skoro ubili.

Komentara 4

PJ
pjer1963
22:18 02.02.2021.

A sprej protiv astme imao u unutrasnjom djepu kaputa.

MA
maklin
17:58 02.02.2021.

Ono kad astmatičaru ne smeta pušenje ali mu smeta kad ga drže na podu pa ga navodno guše jer jedino je tako mogao opravdati svoje pucnje iz pištolja.

TR
trafic4444
19:38 02.02.2021.

Narkoman prima socijalnu pomoč,vjerojatno nema ni 1d staža...pa ljepa država

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije