Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rusi tvrde

'Imamo dokaz da ISIL i al Nusra spremaju koaliciju protiv sirijske vojske'

ruski borbeni zrakoplov
Foto: Reuters/PIXSELL
21.10.2015.
u 22:04

Isti izvor također tvrdi da sirijska vojska napreduje, a njihovi protivnici pri povlačenju ostavljaju eksplozivne naprave u praznim stambenim zgradama.

Ruski napadi u Siriji nastavljaju se jednakom jačinom, u posljednja 24 sata obavljeno je 46 borbenih letova u kojima su gađana 83 postrojenja u provincijama Hama, Idilib, Damask, Alepo i Deir ez-Zor, objavilo je rusko ministarstvo obrane, a piše RT.

Ministarstvo također navodi da su uz pomoć tehnologije za prisluškivanje presreli informacije koje se odnose na početak pregovora između vodstva ISIL-a i al Nusre, sirijske verzije al Qaede. Oni su, tvrdi rusko ministarstvo obrane u svom priopćenju, započeli pregovore o savezništvu protiv sirijske vojske odane režimu Bashara al-Assada.

Isti izvor također tvrdi da sirijska vojska napreduje, a njihovi protivnici pri povlačenju ostavljaju eksplozivne naprave u praznim stambenim zgradama. Velik broj skrivenih naprava ima tajmer, a ponekad su programirane da eksplodiraju nakon nekoliko tjedana.

>> Assad u tajnosti posjetio Putina i zatražio od Rusa nastavak udara​ 

Ključne riječi

Komentara 41

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
00:03 22.10.2015.

Ma da se svi skupa udruže opet ne mogu ništa, pa ta ista sirijska vojska se brani već 5 godina, teroristi ulaze u zemlju sa svih strana, jedino mali komadić koji je koliko toliko siguran je Libanon, ali od tamo stiže od preprodavača naoružanje koje koriste teroristi. Dok padaju ruske bombe i diže se oblak dima, ja nemam nikakvo suosjećanje prema teroristima, jer se sjećam jako dobro scena gdje su odrubljivali glave, jeli komade organa poginulih ljudi, poredali mladiće zavezanih ruku i pucali svakome u glavu po 3-4 puta iz neposredne blizine, raznosili škole i bolnice, sve ovo ima na internetu- gola istina. Sirija ne može izgubiti, oni su već pobjednici. Mislili su da će proći kao Libija, ali su se prevarili. Rat je dugačak čak i za one koji to sve rade zbog novca, a to su reroristi. Što im vrijedi trud, kad oni natovare nekoliko cisterni sa ukradenim gorivom, krenu prema turskoj da ga prodaju, a rusi ih potuku. I često se spominje rusi, oni stvarno imaju veliku ulogu, ali nisu sami, tu je Hezbollah, to je Iran, tu je i Kina, to nisu mali igrači. Što je meni začuđujuće, da je europa tako mlaka prema situaciji u siriji, jer na kraju dana, stabilna sirija znači i rješavanje izbjegličke krize, čiji će se negativni učinci tek vidjeti. Sloboda sirijskom narodu, smrt imperijalističkom kolonijalizmu!

OP
opančar
23:18 21.10.2015.

samo deri putine, pa onda nek idu izbori u siriji, kom opanci kom obojci, nek sirijski narod bira predsjednika, a ne cia i masoni.

Avatar Abcd....
Abcd....
22:37 21.10.2015.

U navedene ISIL i al Nusru, mozemo bez greske dodati al CIA-u i al Mossad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije