Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Hrvatskoj

Stožer: Nema novooboljelih, preminula jedna osoba

Treća faza popuštanja mjera
PIXSELL
29.05.2020.
u 14:09

Prema odluci Stožera civilne zaštite državljani Slovenije, Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke, Estonije, Latvije, Litve, Poljske i Njemačke mogu ući u Hrvatsku pod istim uvjetima koje su imali prije pojave koronavirusa

Ukupan broj oboljelih od COVID-19 je 2245, dok je do sada ozdravilo 2059 osoba. Broj smrtnih slučajeva je 103.

Tijek događaja: 

13:55 -  Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2245. 

Do sada je testirano 65509 osoba, od toga 415 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 28 osoba. Od toga suna respiratoru 4 pacijenta. Ukupan broj ozdravljenih je 2059, što je 8 novoozdravljenih u 24 sata. Ukupan broj preminulih je 103.

U Zagrebu je u bolnici na respiratoru preminula jedna osoba, muškog spola, rođena 1951. godine koja je imala arterijsku hipertenziju.

12:30 - Na području Brodsko-posavske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od COVID-19. Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako i dalje iznosi 42, ozdravilo je 18 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, trenutno su 23 aktivne oboljele osobe od COVID-19. U županijskoj karanteni trenutno se nalazi 19 osoba.  

12:29 - Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 132 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je oporavljeno 480 osoba.
12 osoba je hospitalizirano.

Nema zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji. 3 osobe iz Splitsko-dalmatinske županije nalaze se na respiratoru. U karanteni hotela Zagreb nema nijedna osoba. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 559 slučajeva zaraze koronavirusom.

12:20 - Na području Bjelovarsko-bilogorske županije 44. je dan zaredom bez novozaraženih COVIDOM-19, izvijestili su iz Stožera.

12:15 - Ni Istarska županija nema novozaraženih kao ni Zagrebačka županija.

12:16 - Na današnji dan nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19 na području Sisačko-moslavačke županije, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Dva pacijenta koja još boluju od ove zarazne bolesti su dobro i čekaju se njihovi negativni nalazi.

11:00 - Iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije javljaju da nema novooboljlih osoba od koronavirusa na našem području. S jučerašnjim danom izliječenih  je 85.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 12 osoba, a do sada ukupno 2816 uzoraka. Pod aktivnim nadzorom su 4 osobe, a završio je  za 3868 stanovnika.

9:37 - Prema podacima dežurnih službi koji su danas ujutro pristigli u Županijski stožer civilne zaštite, na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata nije bilo bitnih promjena u vezi koronavirusa. U Kliničkom bolničkom centru Osijek testirano je 78 uzoraka i niti jedan nije bio pozitivan, pa ukupan broj oboljelih od početka epidemije ostaje 133 osobe.

I dalje je ukupno 10 aktivno oboljelih, s tim da je jedna osoba na liječenju KBC-u Osijek, a devet se liječi od kuće.

Broj izliječenih je 115 osoba. U odnosu na dan ranije kada su u samoizolaciji bile dvije, sada su pod tom mjerom tri osobe. Nova osoba u samoizolaciji je povratnik iz inozemstva.

VIDEO: Ivan Đikić o najnovijim saznanjima o koronavirusu i razvoju cjepiva

9:27 - U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19, te je tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije  41, od čega je 40 izliječenih. Trenutno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog COVID-19 bolesti.
U samoizolaciji na području županije nalaze se 42 osobe. Zdravstvenih radnika u samoizolaciji nema.

9:25 - U Karlovačkoj županiji i dalje nema novozarazenih osoba i županija je od ponedjeljka korona free. Jučer devet testiranih osoba ima negativne nalaze, a danas će biti šest osoba testirano u DRIVE in-u.

7:42 - Već 27 dana zaredom, Virovitičko-podravska županija ne bilježi novi slučaj korona virusa. U zadnja 24 sata, testirano je petero osoba na COVID 19. Svi su bili negativni. Do danas, testiranih je bilo 1.181. U županiji, od početka pandemije, devet osoba oboljelo, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od COVID 19.

6:55 - Nakon tri dana bez novozaraženih u Hrvatskoj, Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je u četvrtak jednu novooboljelu osobu koronavirusom, a riječ je o radnici koja se nedavno vratila s rada u Švedskoj.

Iz Švedske su u četvratak stigla još tri radnika kojima su uzorci za testiranje uzeti na ulasku u Hrvatsku, te im je odmah određena mjera samoizolacije. Tri povratnika iz Švedske kao i prethodna skupina od 15 radnika Đure Đakovića pristiglih iz te zemlje prije tjedan dana, su u samoizolaciji u karanteni je koju vodi Brodsko-posavska županija.

6:52 - Prema odluci Stožera civilne zaštite državljani Slovenije, Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke, Estonije, Latvije, Litve, Poljske i Njemačke mogu ući u Hrvatsku pod istim uvjetima koje su imali prije pojave koronavirusa

Međutim, zadržava se epidemiološka kontrola i obveza pridržavanja općih i posebnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar KimberlyQW82
KimberlyQW82
23:42 29.05.2020.

w​​w​​w​​.​​l​​o​v​e​​x​​x​​.​​c​​l​​u​b

Avatar KimberlyXC74
KimberlyXC74
23:40 29.05.2020.

w​​w​​w​​.​k​i​​s​s​t​​o​​k​​.​​c​​o​​m

Avatar najbolji13
najbolji13
14:47 29.05.2020.

predizborni spin?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije