Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuski Clintonovi

Imaju četvero djece, a danas su smrtni politički neprijatelji

francuski clintonovi
AFP/Pixsell
01.04.2011.
u 21:00

Unutarstranački izbori francuskih socijalista obećavaju dobru i sočnu sapunicu tijekom cijele kampanje

Do prije nekoliko godina bili su u ljubavi, zajedno imaju brojnu djecu, a sada se ne mogu smisliti i Francuzima obećavaju izvrsnu sapunicu na političkoj sceni.
Francois Hollande, nekadašnji predsjednik francuskih socijalista, najavio je da je spreman upustiti se u utrku za mjesto francuskog predsjednika 2012., a u borbi za predsjedničku nominaciju suprotstavit će se svojoj bivšoj izvanbračnoj družici Segolene Royal.

Nema vremena

Ovo dvoje političara, koje zbog velikih ambicija za preuzimanje vodstva države prozivaju i francuskim Clintonima, upoznalo se i “prohodalo” još tijekom studentskih dana. Za vrijeme svog zajedničkog života nikada nisu formalno stupili u brak, no dobili su četvero djece. Ljubav je “pukla” prije četiri godine kada je Royal izgubila na predsjedničkim izborima od Nicolasa Sarkozyja. Gotovo je odmah najavila da se rastaje od izvanbračnog supruga te da s Hollandeom više nema veze.
Tko god dobio socijalističku nominaciju za izbore 2012. godine, ima poprilično velike šanse da uđe u Elizejsku palaču.
Prema anketama, socijalisti su kao najjača oporbena stranka u ovome trenutku među biračima popularniji od Sarkozyjeva desnog centra, a svog će kandidata istaknuti u listopadu, po završetku unutarstranačkih izbora.
Groznica među socijalistima već je počela, kandidati lobiraju među članstvom diljem Francuske nadajući se izbornom uspjehu.

– Nema vremena za gubljenje, to je glavni razlog zbog kojega se kandidiram – izjavio je Hollande na socijalističkom skupu u Tulleu, svojoj bazi u središnjoj Francuskoj.
Da njegove riječi imaju potporu članova stranke, govori i unutarstranačka anketa koja pokazuje da je Hollandeova popularnost u posljednjih nekoliko tjedana vrlo brzo rasla te da on ima veće šanse za pobjedu u odnosu na svoju nekadašnju izvanbračnu družicu koju je Sarkozy već porazio na izborima 2007. godine.

Ipak male šanse

Ipak, koliko god privlačili pozornost svojim specifičnim odnosom, ni Royal ni Hollande nemaju previše izgleda osvojiti predsjedničku nominaciju. Povjerenje najvećeg dijela socijalista dobio bi, prema anketama, sadašnji predsjednik Međunarodnog monetarnog fonda Dominique Strauss-Kahn, a velike šanse ima i sadašnja potpredsjednica socijalista Martine Aubry.

Komentara 14

OB
-obrisani-
21:02 01.04.2011.

pa sad su starkulje pa se vise ni ne trebaju pa mogu biti i politicki neprijatelji heheehehe

RE
@rea
21:09 01.04.2011.

Ajoooj. Je\'l bi ovo tračanje babe vračare trebalo bit\' analiza fr. političke scene ?

V4
Vladimir12-4
15:54 02.04.2011.

To se dogodilo pred par godina, ajme journalisti! Ova baba je produkt od Palais de l\'Élysée i zbog nje je Sarkozy dobhio izbore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije