Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
splitski psihijatar:

'Ili ubojica nije pametan ili se pojavio netko tko ga je kopirao'

'25.08.20125., Split -  Policija je potvrdila da je pronasla tijelo nestale meksikanke Selene Margarit Graciano Macedo plitko zakopano na mjestu Pod Kosom, oko 300 metara od vrha Marjana, a u blizini
Ivo Čagalj/Pixsell
24.09.2012.
u 16:23

Ako je Japanku napao isti muškarac kao Selenu, onda se ne radi o pametnoj osobi, kaže splitski neuropsihijatar Mijo Milas

Nakon stravičnog ubojstva mlade Meksikanke Selene Margarit Graciano Macedeo koncem prošlog mjeseca na splitskom Marjanu, na istom se mjestu, čini se, dogodilo novi napad, ovog puta na japansku turisticu.

>>Manijak na splitskom Marjanu zaskočio turisticu iz Japana (26)

Otputovala u Dubrovnik

Splitska policija potvrdila je danas da im se nedavno obratila starija Splićanka koja je iznajmila apartman Japanki na proputovanju Splitom. Ta 26-godišnja djevojka na odlasku gazdarici je ostavila pismo zahvale, u kojem, piše Slobodna Dalmacija, kao usput napominje da ju je “čudan stariji čovjek uhvatio na Marjanu i da je bilo zastrašujuće”. Vlasnica apartmana pismo je odmah odnijela na policiju, a istraga je sada u tijeku.

Nakon što je Japanka iz Splita otputovala u Dubrovnik, vlasnica apartmana nije uspjela s njom ponovo stupiti u kontakt. U svakom slučaju policija tek treba utvrditi je li se napad stvarno dogodio. Barem za sada ovaj slučaj ne povezuju s ubojstvom nesretne Meksikanke koja je, podsjetimo, pronađena prerezanog vrata.

Ubojica živi u Splitu

Komentirajući novi incident na Marjanu, splitski neuropsihijatar Mijo Milas smatra da se novi napad dogodio jer, kako kaže, djevojka nema razloga lagati.

– Ako je Japanku napao isti muškarac kao Selenu, onda se ne radi o pametnoj osobi jer bi trebala znati da su oči javnosti sada uprte u Marjan i da postoji šansa da bude uhvaćen ako ponovi zločin. Moguće je da su napisi u medijima o Seleni potaknuli druge latentne osobe da se “aktiviraju” i da je to učinila jedna od njih – kaže Milas.

Kada govori o Seleninom ubojici, smatra da se radi o starijem muškarcu sadističke naravi koji pokušava riješiti unutarnje probleme ubijanjem. Vjeruje i da osoba koja je ubila Selenu živi u Splitu ili je barem dugo razdoblje provela u tom gradu pod Marjanom. Također vjeruje da nije riječ o intelektualcu.

Ključne riječi

Komentara 34

OX
oxymoron
16:58 24.09.2012.

Pa koliko god nepametan bio ni takvog ga nasa policija ne moze uhvatiti...

Avatar madcap
madcap
16:59 24.09.2012.

Šta se stalno javlja ovaj Milas i samopromovira na tuđoj nesreći? "Ako je ovo onda je ono", ali ništa konkretno. Bez ikakvog smisla osim reklame.

CH
chemica
16:57 24.09.2012.

Može se isto tako zaključiti da je ubojica siromašan jer nema za kartu do Zagreba gdje bi mogao počiniti novo ubojstvo pa se vratiti u Split da odvuče istragu. Mislim, uistinu "znanstven" pristup. Meksikanku nije ubila psihički normalna osoba jer mi normalni ne ubijamo nepoznate žene po cesti. Kako je uopće moguće racionalizirati ponašanje takve osobe? Siluju i ubiju jer im se u glavi nešto "pomaknulo". Čemu sada vrijeđati njihovu inteligenciju ili spominjati financijsko stanje? Joj što bih ja napravio na njegovom mjestu...Hm, ali zašto? Da, na to pitanje bi mogao odgovoriti psihijatar. Zbog čega postoje ubojice među nama. Većina nas je normalna, ali onaj jedan bolesnik na kojeg naletiš ti može uništiti život.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije