Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI PARLAMENT

Ilčić: Možete vi Srbiji davati milijarde, ali ona će i dalje gledati prema Moskvi

Screenshot/YouTube
10.05.2023.
u 13:00

Ulazak ovakve Srbije u EU značio bi punopravno članstvo „male Rusije“ koja bi iznutra podrivala ovu zajednicu u interesu „velike Rusije“ - poručio je Ilčić.

Srbija nije predana europskim vrijednostima i nikad nije ni bila. Pitate se zašto nije uvela sankcije Rusiji? Zanima vas zašto tolerira odlazak dragovoljaca u redove zločinačke paravojske Wagner? Nije vam jasno kako je moguće da ruski propagandni mediji na njezinom teritoriju slobodno emitiraju? - poručio je Ladislav Ilčić tijekom govora u Europskom parlamentu na temu 'Izvješće o Srbiji za 2022.'.

- Reći ću vam ja kako je moguće! Sve ono što danas radi Rusija, zadnjih sto i više godina radila je Srbija. Ne samo oružjem kao prije 30 godina, nego i krađom kulture i hrvatskog jezika. Kao što Moskva negira ukrajinsku naciju, tako i Beograd negira više nacija jugoistočne Europe. Pogledajte samo što rade hrvatskoj manjini u Srbiji, stvarajući umjetnu bunjevačku naciju da bi do kraja izbrisali Hrvate!

Možete vi Srbiji davati milijarde, ali ona će i dalje gledati prema Moskvi jer taj je odnos dio srpske povijesti, identiteta i političkog mindseta. Ulazak ovakve Srbije u EU značio bi punopravno članstvo „male Rusije“ koja bi iznutra podrivala ovu zajednicu u interesu „velike Rusije“ - poručio je Ilčić.

Komentara 3

IV
IvanČokrlić
16:29 11.05.2023.

Bilo bi posteno da susjedi kazu da ne zele u EU, a ne oni se prave da hoce, a EU se pravi da im vjeruje.

PR
predragbabic1
14:18 10.05.2023.

Zlonamjerna poruka. Ja kao Hrvat koji je rođen i živi u Beogradu mogu reći da ima Srba, rijetki su, ali među njima ima sa najvišim obrazovanjem, koji tvrde da Hrvata nema da su to katolički Srbi. Mnogo više Srba negira crnogorsku naciju. Ne znam kako Srbi otimaju hvratsku kulturu i jezik. Što se tiče jezika, stvarni znanci smatraju da je to isti jezik i to dokazuju istom formom, ogromnim brojem istih riječi hrvatsko i srpskog jezika. Kao što sirijski, libijski, irački, alžirski odnosno irski, velški, škotski, engleski, američki, australijski, malteški tj. njemački, austijski, švicdojčski pripadaju jednom jeziku tako i hrvatski, srpski, crnogorski, bošnjački pripadaju istom jeziku. Kako ćemo ga zvati, da li srpskohrvatski, jugoslavenski, balkanski, bošnjačko-hrvasko-srski je nebitno, to je jedan jezik. Što se tiče Bunjevaca, ja poznajem jednu Bunjevku iz Subotice i ona je po tom pitanju imala vrlo oštru, neprijatnu, raspravu sa jednim Hrvatom iz Vršca (dokorom nauka) koji je negirao njihovu nacionalnost. Srpska vlast je samo iskoristila bunjevački seperatizam, ali ga nije proizvela u cilju smanjenja broja Hrvata. Ulaskom Srbije ne bi se formirala mala Rusija u Europi, za to je Srbija više nego nejaka, kada Mađarska i Poljska ne mogu ništa promjeniti što može jadna Srbija. Ali njenim ulaskom bi se pogubni ruski utjecaj u i na Srbiju praktički ukunuo, kao što se uspjelo sa Bugarskom koja je inače bila više naklonjena Rusiji nego Srbija.

DU
Deleted user
13:29 10.05.2023.

Najgori na Svijetu je - vjerski nacionalizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije