Naslovnica Vijesti Hrvatska

VIDEO Ike Mandurić mladima: Bog je tvoj otac, a ti si na tatu!

Dvodnevni program za mlade uz Iku Mandurića vode i kapelan don Damir Stojić i velečasni Ivan Valentić
28. listopada 2017. u 21:20 229 komentara 13120 prikaza
Duhovna obnova Isus na brucošijadi
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/11

Bog nije stvorio ni raštiku, ni trešnje, ni zvijezde, ni svemir, ni sve te galaksije, ni samu zemlju, bezveze, nego samo radi tebe, radi tebe konkretnog čovjeka – rekao je studentima i mladima danas u Ciboni studentski kapelan p. Ike Mandurić s pozornice na kojoj je, iza njegovih leđa, na videozidu dominirao Kristov korpus bez križa, koji kao da je lebdio u prostoru prve duhovne obnove u Zagrebu pod nazivom „Isus na brucošijadi“.

IKE MANDURIĆ Isus dolazi na brucošijadu jer iz vjerskog geta izlaz je i u uličnoj evangelizaciji

Pravo na javni prostor

– Ti si Isusov, ti si Božji. Samo te on poznaje. Nitko drugi! Ni tvoji roditelji, ni tvoj župnik, ni profesor ili političar. Svi ti se oni čude. Mama i tata su ti se čudili otkako si se rodio, od toga kakve oči imaš do toga što te sve kasnije zanima i pričali svima o tebi, ali samo Bog zna ono što tebi treba – rekao je mladima p. Ike Mandurić, objašnjavajući im zašto je Bog htio stvoriti svakoga od njih baš takvoga kakav jest.

– Postoji netko tko ima plan s tobom i za njega je tvoja egzistencija prekrasna. A to je Bog! Bog je tvoj otac, a ti si na tatu. On je dobar, pa je i tvoj zadatak biti dobro u svijetu – poručio je mladima p. Ike Mandurić, koji dvodnevnu duhovnu obnovu vodi zajedno sa studentskim kapelanom don Damirom Stojićem i voditeljem ureda za mlade Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ivanom Valentićem. Njih trojica odlučili su organizirati ovu specifičnu duhovnu obnovu za studente jer se u Zagrebu posljednjih nekoliko godina dogodio pravi „duhovni bum“ mladih koji sve više u duhovnosti traže odgovore na svoja životna pitanja, a spremni su sa svojom vjerom izaći u javnost.

Damir Stojić Darko Pavičić Ultraevangelizacija crkve pape Franje na splitskom Poljudu

– Imate pravo na to. Imate pravo na javni prostor kao što je ova dvorana. Čak i da Crkva ima ovako lijepu dvoranu, vaše je mjesto ovdje, u dvorani koju nam je ustupio Grad Zagreb za ovu potrebu – rekao je p. Ike Mandurić ispričavši mladima kako je za boravka u Chicagu, u sklopu njihova sveučilišta, bio u kapeli koja je veća od zagrebačke katedrale.

– Ona nije sagrađena u nekom srednjem vijeku, nego prije stotinjak godina jer je Chicago moderan grad. I vama treba kapela na vašim fakultetima, neka tiha soba u kojoj ne bi bili partiji, nego gdje biste se pomolili prije ispita i razgovarali s Isusom – rekao je p. Ike Mandurić objasnivši kako se duhovnost mora odražavati u cijelom ljudskom stvaralaštvu i da je život bez nje praktički život bez smisla.

Bandić doskakutao na binu

Mlade je na početku susreta pozdravio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, za kojega je popularni voditelj „Božanstvene komedije“ Marin Periš s LaudatoTv-a rekao da je u mladenačkom stilu doskakutao do pozornice, na što je Bandić uzvratio da je sretan što je Zagreb dobio ovakvu manifestaciju i da se nada da će postati tradicionalna.

U sklopu duhovne obnove održano je klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu koje je među mladima osobito popularno. 

  Damir Stojić 'NEKI SU ME I GRLILI' Don Stojić na Ultri: Dugo sam promatrao djevojku na nogostupu, nitko joj nije prilazio   ike mandurić PROGOVORIO O DOGAĐAJU Pater Mandurić o dramatičnoj noći na Markovom trgu: Isti nelagodni osjećaj imao sam i one 1990. kada su igrali Dinamo i Crvena zvezda Damir Stojić DON DAMIR STOJIĆ 'Pomalo mi je žao što Amerika nije dobila prvu predsjednicu; već bi je imali da je nisu abortirali'
Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • Avatar Parousia
  Parousia:

  Svaka cast na ovoj lijepom i predivnom govoru,vidi se djeli Duha Svetoga,o Oce Nas neka ti je vjecna hvala u slava,a tebe prijatelju neka te dragi Bog vodi i blagoslovi kao do sada

 • Deleted user:

  Vidim da se svečeničkom društvu omilo američki stil raznih sekti, čiji propovjednici zazivajući Isusa okupljaju svoje sljedbenike u sportskim dvoranam i pred tv kamerama izvode šou, na kojem sektaši padaju u trans. Tako us i naši pateri sami sebi lijepi ... prikaži još!i i važni. Ta predstva bi trebala biti vjera najkatoličkijeg naroda? Strašno!

 • Avalon:

  Woodoouuu,....