Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRUČNJAK ZA PROTUZRAČNU OBRANU

Klasan: 'Igra živaca se nastavlja. Što se dogodilo nećemo znati kao što ne znamo ni za zagrebački dron'

Foto: Leszek Szymanski/PIXSELL/Boris Scitar
1/3
15.11.2022.
u 22:55

Zasad je poznato kako su dvije osobe poginule u padu raketa čija 'matična država' još nije potvrđena. Brojni stručnjaci sada navode kako je moguće i aktiviranje članka 5. NATO ugovora

Stručnjak za protuzračnu obranu Vilko Klasan komentirao je za Večernji list pad dvije rakete u Poljskoj koje su usmrtile dvije osobe. 

Iako zasad Ukrajina tvrdi kako se radi o ruskim raketama koje su promašile svoj cilj i probile se na teritorij NATO-a, rusko ministarstvo obrane zasad demantira te navode, smatrajući kako se radi o ''još jednoj provokaciji''.

Na pitanje je li zaista moguće da je ukrajinska protuzračna obrana ''skinula'' ruske rakete koje su potom pale na Poljsku, kako neslužbeno tvrde neki poljski mediji, Klasan je objasnio: 

''Moguće je ! Kad gađaš cilj u odlasku na, recimo, granici zone uništenja, kako bi se to stručno reklo - da, moguće je! Daljnjoj granici zone uništenja, da budem precizan u izričaju! To je samo jedna od mogućih opcija. Što se točno desilo nikad se neće saznati kao ni za zagrebački dron. Nadajmo se da će posljedice ostati iste''.

Zasad je poznato kako su dvije osobe poginule u padu raketa čija 'matična država' još nije potvrđena. Brojni stručnjaci sada navode kako je moguće i aktiviranje članka 5. NATO ugovora, prema kojoj de facto Zapad ulazi u rat i time brani svoj teritorij koji je napadnut. 

''Mislim da aktiviranje čl.5, dakle rat NATO i Rusije, nosi svima jasne posljedice!'', mišljenja je ovaj stručnjak, a navodi i kako se ''igra živaca nastavlja''.

''Ali svi skriveno "pregovaraju" da se stvari smire. Nema druge. Ali, doslovno, ne da nema  druge nego nema ničega!'', zaključuje Klasan. 

>> VIDEO Ruski ministar Lavrov navodno hospitaliziran na Baliju, Zaharova: Ovo je vrhunac lažiranja!

Komentara 16

DU
Deleted user
22:58 15.11.2022.

a dobro si rekao - nećemo znati kao za Zagrebački dron - To jest službeno neće biti rečeno čiji je dron i čija je raketa pala tamo. 😂 🤣

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
23:33 15.11.2022.

I poljski mediji pišu o toj mogućnosti, samo Grlić već zna o čemu se radi.

ZP
Zabranjen pristup
23:20 15.11.2022.

Covjek je objasnio dobro. Sta ce se sad dogoditi? Pa poskupit ce sve opet za 50%

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije