Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA PIŠKORNICA

Idući tjedan gotova istraga protiv direktora koji je sam sebi isplatio milijun kuna

Mladen Jozinović
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
1/3
25.10.2019.
u 11:29

Državno odvjetništvo potvrdilo je kako provode izvide i u slučajevima vezanim uz poslovanje Piškornice s lokalnim poduzetnicima

Županijsko državno odvjetništvo potvrdilo je kako je pri kraju istraga protiv bivšeg direktora Piškornice Mladena Jozinovića kojeg se tereti da je tijekom 2016. i 2017. godine sam sebi nezakonito isplatio oko 1,5 milijuna kuna bonusa i honorara.

"U istrazi je potrebno provesti još nekoliko dokaznih radnji, vjerojatno tijekom idućeg tjedna. Nakon toga slijedi zaključivanje istrage i donošenje odluke", otkriva Darko Galić, glasnogovornik tužiteljstva u Varaždinu.

Bivši direktor regionalnog centra za otpad kod Koprivnice tereti se da je “od siječnja 2016. do studenog 2017. neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca društva u vlastitu korist te je na opisani način pribavio nepripadnu korist veću od 1,47 milijuna kuna”.

Osim toga, prijavljen je i za lažnu diplomu Prometnog fakulteta u Zagrebu koju je predao kao dokaz o stručnoj spremi kad je u travnju 2012. godine došao na čelo Piškornice.

U ŽDO-u potvrdili su kako je otvoreno još nekoliko predmeta vezanih uz Piškornicu. Riječ je, kako neslužbeno doznajemo, o poslovnim vezama HDZ-ova poduzetnika i dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Roberta Markulina s Piškornicom, kupnji obiteljskog poduzeća Prizma za 3,5 milijuna kuna i spornoj prodaji općinskog zemljišta Piškornici u doba dok je načelnik bio Ivica Petričević.

"Aktivni su i drugi predmeti vezani uz Piškornicu. Traje provođenje izvida, odnosno prikupljanje podataka potrebnih za odluku o pokretanju kaznenog postupka", otkriva Darko Galić.

Nakon smjene potkraj 2018. godine, bivši direktor Piškornice Mladen Jozinović završio je u tvrtki Zero global waste Jefforyja Blackarda, američkog biznismena bliskog Trumpovoj administraciji.

Tvrtka Piškornica, koja je u vlasništvu četiri županije i općine na čijem je području odlagalište otpada, nakon dolaska novog direktora Mladena Ružmana zatražila je od Jozinovića da vrati novac te je pokrenula pravnu proceduru za nadoknadu štete.

VIDEO Živi zid 2017. zbog Piškornice zahtijeva ostavku župana Darka Korena

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar tkozna
tkozna
12:06 25.10.2019.

A Omejec, kaj i ona nije samoj sebi, zadnjeg dana rada, napisala odluku o isplati plaće nakon odlaska sa pozicije Predsjednice Ustavnog suda RH.

DU
Deleted user
11:43 25.10.2019.

Zašto uopće procesuirati toga nadobudnog stručnjaka koji je doslovce shvatio neoliberalnu mantru da tržište regulira sve, pa tako i njegovu plaću i tzv. bonuse? Zar on nije zapravo žrtva te neoliberalne zablude?

SW
Sweet
12:51 25.10.2019.

On je pravi primjer kako funkcionira naša država i obrazac ponašanja uhljebničkih menađera s političkim, kumskim vezama. I zato smo tu gdje jesmo! Na kraju naše pravosuđe će mu dosuditi strogu kaznu mjesec dana guljenja krumpira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije