Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
286 milijuna kuna

Idući mjesec rekonstrukcija pruge Pleternica-Čaglin-Našice

'12.01.2013., Rijeka - Zeljeznicka pruga i kolodvor u centru grada. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
23.04.2013.
u 18:09

Iznašli smo mogućnosti i sredstava za obnovu ove pruge, a dobre volje da to odradimo smo uvijek imali. Vrijednost radova je 286 milijuna kuna, kazao je Darko Peričić

Sredinom idućeg mjeseca počinje rekonstrukcija pruge Pleternica- Čaglin-Našice u dužini 40 kilometara, stoji u sporazumu koji je danas potpisao požeški gradonačelnik Zdravko Ronko i Darko Peričić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture. Prugom se ne prometuje već tri godine zbog njezine dotrajalosti, a više puta građani su pisali peticije tražeći njezinu obnovu.

- Ova je pruga od velikog značaja za Požeško-slavonsku županiju i njezine građane, a posebno za njezino središte i zbog toga sam se založio za njezinu obnovu. Ona je važna za poslovne ljudi koji imaju stalne kontakte s Osijekom kao središtem naše regije, za bolesnike koji koriste usluge KBC Osijek, mlade ljude koji se školuju na osječkom sveučilištu, a posebno zbog 400 štićenika Doma za odrasle osobe u Ljeskovici, koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja i kojima je to bila jedina veza s najbližima, a važna je pogotovo za građane Čaglina, kao jedne od najnerazvijenijih općina – kazao je gradonačelnik Ronko. 

Darko Peričić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture izrazio je zadovoljstvo zbog dosadašnje uspješne suradnje s Gradom Požegom. - Iznašli smo mogućnosti i sredstava za obnovu ove pruge, a dobre volje da to odradimo smo uvijek imali. Vrijednost radova je 286 milijuna kuna – kazao je Peričić, zahvalivši gradonačelniku Ronku što će Grad sudjelovati u sufinanciranju kao što je to učinio i prilikom potpisivanja sporazuma o rekonstrukciji pruge Požega-Velika. 

Ta će pruga u koju je uloženo 20 milijuna kuna, najkasnije do sredine svibnja biti završena. Njome će se tada umjesto 20 voziti 80 kilometara na sat. Gradonačelnik Ronko dogovorio je i potpisivanje sporazuma o postavljanju nadstrešnice povijesnu zgradu željezničkog kolodvora u Požegi što je učiniti pravim spomenikom kulture koji će financirati Grad Požega. Radovi na pruzi Pleternica-Čaglin stajat će 70 milijun kuna i trebali bi biti gotovi do kraja godine, a na dionici do Našica završetak se predviđa do kraja 2015. godine. Radit će se cijelo vrijeme osim tijekom zimskog perioda.

>>Rekonstruirat će se pruga Zaprešić - Zabok, vlakovi će voziti 120 km/h

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije